Lungul drum al umilinței

Data publicării:
drum in lucru 2

„Gropile săpate de către muncitorii care lucrează la DN 76 arată ca nişte tranşee de război. Cel mai greu le este sătenilor care locuiesc de-a lungul şoselei şi care au fost nevoiţi să-şi improvizeze scări de lemn ca să poată intra în propriile gospodării”, relatează Anca Deac, reporter Digi24.

Situaţia durează de trei luni de zile şi nici măcar vizita directorului CNADNR la faţa locului nu a schimbat ceva.

„Am văzut oameni care voiau să iasă din casă și voiau să treacă strada coborând pe scări. Mi s-a părut anormal.”, spune Narcis Neaga, şeful CNADNR.

Şi acum, la o lună distanţă, lucrurile sunt la fel de anormale.

Localnică: Avem scări la drum ca găinile, ca la coteţ la găini.
Reporter: Acum văd că dumneavoastră culegeţi porumbul în găleţi, îl transportaţi aşa?
Localnică: Nu, vine cu remorca, îl ducem şi atunci din remorcă îl golim în găleţi iar.
Reporter: Ca să-l puteţi duce în curte?
Localnică: Da, da. L-am descărcat, l-am aruncat acolo jos, dincolo de şanţ, de dincolo de şanţ, dincolo şi apoi l-am cărat în curte.
Reporter: Nu aţi putut intra cu căruţa în curte.
Localnică: Nu, nu.
La sfârşitul lunii trecute, primarii din 13 localităţi străbătute de Drumul Naţional 76 i-au trimis o scrisoare premierului, în care îl invitau să vadă şi el cum arată şoseaua.

Nu mai ştim ce să facem, cred că nu mai este incompetenţă, este rea voinţă, pur şi simplu nu mai ştim cum să abordăm problema”, spune Ioan Gheorghe Bota - primarul comunei Rieni.

Lucrările de reabilitare a drumului lung de aproape 200 de kilometri au început în 2010. Dacă nu vor fi finalizate până la finalul anului, România va trebui să returneze fonduri europene în valoare de 437 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri