Lupta împotriva corupţiei, în atenţia ambasadelor: România ar trebui să se concentreze pe confiscarea averilor

Data publicării:
Teanc de bani lei digi24 august 2015 2 -1

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti spune că România trebuie să se concentreze mai mult pe confiscarea averilor celor care s-au îmbogăţit prin corupţie.

Este speranţa noastră că înfiinţarea unei noi agenţii va da posibilitatea ca persoanele condamnate pentru corupţie să nu se mai bucure de ce au furat după ce ies din închisoare”, spune Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Ambasadorul Marii Britanii este de părere că eradicarea corupţiei nu se poate face doar prin implicarea instituţiilor statului. Spiritul civic este vital.

În urma tragediei teribile care au avut loc în Bucureşti, pe 30 octombrie, mii de români au ieşit în stradă cu mesajul: Corupţia ucide! Ei nu protestau față de un singur act de corupţie, ci împotriva unei culturi a impunităţii. Cu toţii trebuie să contribuim la eliminarea corupţiei din societăţile noastre”, a spus Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Organizaţia Naţiunilor Unite a decis în urmă cu 12 ani ca pe 9 decembrie să fie sărbătorită ziua internaţională de luptă împotriva corupţiei. Şi România a semnat această convenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri