MAE: 5 români au fost evacuați din Yemen

Data publicării:
yemeniti houthi - 7309403-AP Mediafax Foto-Hani Mohammed-1

Foto: Mediafax

Pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din ultimele zile în Republica Yemen, Ministerul Afacerilor Externe a monitorizat permanent evoluţiile din zonă, acţionând pentru contactarea cetăţenilor români în vederea pregătirii acţiunilor de evacuare în siguranţă. În egală măsură, a contactat organizaţiile internaţionale implicate şi un număr de state cu cetăţeni proprii în Yemen pentru identificarea unor modalităţi concrete de evacuare. În pofida eforturilor depuse, acţiunile nu au fost finalizate până în prezent, ca urmare a escaladării extrem de violente a conflictului din Yemen, ce nu permite efectuarea de evacuări în siguranţă”, se arată în răspunsul MAE, urmare a nemulţumirilor exprimate de unii români aflaţi în continuare în Yemen.

MAE precizează că Ambasada României la Abu Dhabi a comunicat aceste aspecte persoanelor respective, acestea fiind asigurate că se depun toate eforturile pentru ca evacuarea acestora să fie făcută fără a le pune viaţa în pericol.

Misiunea diplomatică română la Abu Dhabi continuă să asigure asistenţă cetăţenilor români, fiind în legătură cu toate organizaţiile internaţionale implicate şi misiunile diplomatice din zonă, pentru identificarea soluţiilor pentru evacuarea în siguranţă, mai informează Ministerul de Externe.

Citiți și: Peninsula Arabă, la un pas de război. Cum se împart taberele care luptă în Yemen
MAE: Trei ingineri români au fost evacuaţi din Yemen

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri