MAE ar putea evacua un nou grup de români din Fâșia Gaza

Data publicării:
corlatean la digi

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti recunoaste că există cazuri de cetăţeni români cărora Israelul le-a refuzat ieşirea din Fâşia Gaza. Titus Corlăţean precizează că există acum situaţii la care se lucrează pentru obţinerea aprobării statului evreu.

„Partea israeliană trebuie să aprobe fiecare nume și prenume, fiecare om de pe listă și au fost situații în care nu am primit aprobări în primă instanță și am insistat, pentru că vorbeam și de familii. E dificil să evacuezi soția și copiii și soțul să rămân în teren”, a declarat Titus Corlăţean.

Cel puţin 100 de români împreună cu familiile lor sunt încă prinşi în mijlocul războiului din Fâşia Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o masivă operaţiune terestră, aeriană şi navală pentru a distruge tunelurile construite de mişcarea Hamas pentru atacuri împotriva Israelului.

„Hamas şi alte organizaţii teroriste au fost lovite puternic, dureros şi intensiv după ani în care şi-au construit un arsenal, rachete şi tunele. Până acum, toate au fost nimicite de Israel şi armată. Numai că, aşa cum se întâmplă în orice război, raidurile îşi ratează uneori ţintele, iar în bătaia rachetelor sau a obuzelor cad oameni nevinovaţi”, a declarat Benny Gantz, şeful Statului Major al armatei israeliene.

Comunitatea internaţională face eforturi diplomatice pentru a se ajunge la un armistiţiu între Israel şi gruparea Hamas. În cele 12 zile de campanie militară, sute de palestinieni au fost ucişi şi peste două mii răniţi, majoritatea civili.

De partea israeliană au existat doar trei victime: doi civili şi un soldat, ucişi de rachete trase de Hamas pe teritoriul statului evreu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri