MAE: Atenționare de călătorie în Belgia

Data publicării:
politie armata belgia bruxelles 1GettyImages-498445538 1

„OCAM a anunțat şi o întărire a dispozitivului militar din capitala Bruxelles și a controalelor la frontiere. A fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare și a portului maritim din Anvers.Aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulaţia feroviară în / dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iaractivitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate”, a transmis MAE.

Totodată, MAE a precizat că a fost creată linia telefonică de urgență, cu numărul de apelare 1771 de pe teritorul Belgia/ Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771.

Bruxelles-ul este în stare de alertă maximă după atentatele de ieri. Străzile au fost patrulate toată noaptea de soldaţi şi poliţişti înarmaţi. În jur de 1.000 de militari participă la operaţiunile de securitate, iar efectivele celor din capitală au fost suplimentate încă de ieri cu mai bine de 200. Doar unul dintre cei trei atacatori de la aeroport a fost identificat: Brahim El Bakraoui. Acesta și un altul s-au aruncat în aer, iar cel de-al treilea a reușit să fugă. 

Citiți și:

Patru români răniţi în atentate. Teroriștii ISIS aveau bombele în valize. De ce Bruxelles?
Filmul atentatelor
Emil Hurezeanu: Duminică am trecut exact pe la poarta la care a explodat și nu m-a controlat nimeni
Reacția lui Klaus Iohannis după exploziile de la Bruxelles           
C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri