MAE: Cei patru şoferi români au părăsit uzina din Bender împreună cu TIR-urile

Data publicării:
tiruri digi-3

În prezent, cei patru cetăţeni români aflaţi la Bender au părăsit regiunea transnistreană şi se află pe teritoriul controlat de autorităţile de la Chişinău, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Ministerul precizează că Ambasada României la Chişinău s-a aflat în permanentă legătură cu autorităţile locale competente, cu şoferii de cetăţenie română, cu familiile din ţară ale acestora şi cu agenţii economici din România.

Vineri, o echipă consulară a Ambasadei României la Chişinău s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară celor patru cetăţeni români aflaţi în interiorul fabricii din Bender. „S-a constatat că toţi cei patru sunt într-o stare de sănătate bună şi nu au fost supuşi unor rele tratamente. De asemenea, acestora le-au fost înmânate alimente de primă necesitate şi apă potabilă”, a precizat MAE.

Ministerul de Externe informa, vineri, că șoferii sunt „victime colaterale într-un litigiu comercial”, în urma unei intervenţii a poliţiei din Tighina la faţa locului, s-a stabilit că şoferii de cetăţenie română nu sunt lipsiţi de libertate, măsura sechestrării vizând exclusiv mijloacele de transport. Astfel, şoferii nu au plecat din Tighina pentru a nu abandona camioanele, în special la solicitarea angajatorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri