MAE: Este verificată veridicitatea informaţiilor din presă privind românul răpit în Burkina Faso

Data publicării:
sediul mae 2

 

Celula de criza interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso, constituită conform „Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României”, aprobata de CSAT în şedinţa din data de 3 aprilie 2013, analizează ştirea de presă cu privire la mesajul audio privind-ul pe cetăţeanul român, scrie Mediafax.

„Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de MAE după răpire verifică în regim de urgenţă veridicitatea informaţiilor prezentate în ştirea de presă, inclusiv a mesajului audio”, informează MAE.

Celula de criza interinstituţională convocată de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administraţia Prezidenţială) lucrează în permanenţă pentru gestionarea situaţiei. Împreună cu MAE, care acţionează pe toate canalele diplomatice disponibile şi gestionează activitatea de comunicare, autorităţile române competente în domeniul securităţii naţionale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în Celula de criză convocată de către MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetăţeanului român. Fiecare instituţie acţionează cu instrumentele şi metodele specifice de acţiune, conform competentelor stabilite prin Metodologia aprobata de CSAT.

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune susține într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi „îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului”.

Mesajul audio este prezentat în numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezintă drept liderul grupării, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri