MAI: Drumurile să fie închise, dacă este cazul

Data publicării:
Utilaj deszapezire agerpres 7710653

Petre Tobă, ministrul de Interne: „În situaţii deosebite şi numai atunci când siguranţa cetăţenilor o va impune, vă cer să restricţionaţi circulaţia rutieră pe segmentele de drum, să putem interveni. ”

Cătălin Homor, director general CNADNR: „În momentul de faţă, stocurile pe care le avem în depozite sunt suficiente pentru aproximativ două luni de iarnă, iar utilajele sunt în proporţie de 100% pregătite pentru a face faţă acestor coduri în judeţele afectate. ”

În cadrul ședintei desfășurate la MAI, prefecții au transmis că nu sunt probleme în teritoriu, zilele trecute fiind efectuate inspecții pe toate palierele. Aceștia au dat asigurări că nici în perioada următoare nu vor avea probleme având în vedere că au stocul de materiale verificat, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite.

În plus, autoritățile sunt în alertă pentru a interveni prompt dacă există un risc într-un anumit loc din cele 10 județe.

Peste 3500 de polițiști, pompieri și jandarmi sunt gata să intervină, iar dacă lucrurile se complică, alte 5600 de cadre sunt pregătite pentru intervenții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri