Mai multe zone din Drumul Taberei și Militari, fără căldură și apă caldă de două zile. Reacția RADET 

Data publicării:
nema caldura


Actualizare 18:00. Adrian Cojocaru, reporter Digi24, a stat de vorbă cu câțiva bucureșteni din Drumul Taberei care sunt afectați de sistarea căldurii și a apei calde. Oamenii au spus că au dat drumul la aragaz și au folosit calorifere electrice pentu a mai încălzi puțin aerul din apartamente. De asemenea, ei se tem că vor fi facturați pentru aceste servicii pe care nu le primesc.

- De trei zile nu avem căldură. Este destul de rece, caloriferele sunt reci, apă caldă nu avem, nu putem să îi controlăm. Ei spun că ne transmit gigacaloria care ar trebui dar nu pot fi controlați. Noaptea trecută fost groaznic. Ne-am încălzit cu aragazul, dar nu am încredere, trebuie să-l păzești să nu se întâmple vreo nenorocire, și un calorifer electric. Altă șansă nu avem, dar căldura o plătim.

- Ne-am încălzit cu pături, pijamale groase, căciuli în cap. Asta e! Fără aragaz, că mie mi-e frică, un pic de calorifer electric și asta e, dar cu multe multe pături. Nu avem centrală, nu avem alte posibilități să ne încălzim. Apa caldă care nu e caldă, e mai mult călie și aștepți foarte mult. Noi o plătim drept apă caldă, căldura la fel, sunt convinsă că o sa fim puși la plată ca și cum am fi avut căldură.

„În acest bloc sunt 108 apartamente, dar răspund de cinci strădute de jur împrejur. Foarte multe reclamații de la proprietari. Am sunat la cele două firme certărețe. Cei de la RADET și cei de la ELCEN au dat vina unii pe alții. Ultima minciunică: au spus că avem o defecțiune de pe data de 2 la Piața Moghioroș. Da, într-adevăr, erau 2-3 salariați care săpau, iar la punct termic, lacătul pus de la ora 7 dimineața”, a spus administratorul blocului în care a fost reporterul Digi24. 


 

Mesajele telespectatorilor noștri:

Există o informare / motivare primită de la RADET prin care se anunță întreruperea furnizării energiei termice în sectorul 6, pe Bdul Iuliu Maniu? Sunt aproape 12 ore de când nu avem căldură în, poate, cea mai friguroasă perioadă de până acum din această iarnă”, ne-a scris Roxana, o telespectatoare Digi24, în această dimineață.

De asemenea, un altă telespectoare ne-a semnalat că „noi, cei din cartierul Drumul Taberei am făcut frigul azi noapte (4 dec 2016). Efectiv, ne-au clănțănit dinții de frig. Și asta în condițiile în care am doi copii minori - unul de 2 LUNI și unul de 5 ani”.

„Am sunat la RADET - 0800820002/ 0372757600 si mi s-a spus ca cei de la CET Vest sunt vinovați de această situație. Că nu furnizează agentul termic la temperatura care trebuie”, ne-a mai semnalat Andra, telespectatoarea noastră.

„Afară sunt -12 grade, copiii mei tremură de frig în casă, blocul NU ARE RESTANȚE la întreținere și nu ni s-a spus când se va remedia această situație”, a precizat ea.

De două zile calorifele sunt aproape reci și apă caldă nu prea este. Am sunat de câteva ori la Radet și mi s-a spus că este o problemă la CET VEST și se speră remedierea ei cât mai curând posibil. De ieri de la ora 13.00 când am ajuns acasă dupa mini vacanța de Revelion și până la această ora NU s-a remediat nimic. Mai mult, cei de la Radet dau vina pe CET VEST pentru situația aceasta”, ne-a scris Gabriela.

Reacția RADET: 

„Din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din CET VEST, furnizarea încălzirii şi a apei calde de consum către mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei, s-a efectuat cu dificultate.

Astfel, pentru data de 03.01.2016, comanda RADET către ELCEN-CET VEST a fost următoarea:

Temperatura solicitată: 103°C

Temperatura livrată: 93-96 °C;

Debit necesar: 4200 t/h

Debit livrat: 3400 t/h

p necesar: 28 m coloană apă

p livrat:  22 m coloană apă

Unde ∆p  este diferenţa de presiune între tur şi retur.

Zone afectate:

Cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor: Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov;

Cartierul Militari, în perimetrul străzilor: Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii”, anunță RADET într-un comunicat de presă.

Ne cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că vom depune toate eforturile pentru a remedia în cel mai scurt timp această situaţie, prin efectuarea de manevre specifice sistemului de termoficare”, precizează compania.

Câteva mii de locuitori din cartierul Drumul Taberei au rămas, de acum două zile, fără apă caldă şi căldură. O avarie în reţeaua primară a Regiei de Distribuţie a Agentului Termic a lăsat în frig cel puţin o mie de apartamente din sectorul 6. Regia a promis că va repara spărtura până la finalul zilei, însă promisiunile i-a lăsat reci pe locatari. Au avut exact aceeaşi problemă şi în urmă cu două săptămâni, iar atunci reparaţiile au durat două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri