MApN a început procedurile pentru modernizarea fregatelor române

Data publicării:
Fregata Regele Ferdinand - wikipedia

Suntem în procedura de licitație pentru achiziția necesară modernizării fregatelor, etapa a II-a. Avem bani asigurați prin credite de angajament care în momentul încheierii contractului se transformă în credit bugetar”, a afirmat ministrul Mircea Dușa, potrivit Agerpres.

El a adăugat că lucrările de modernizare a fregatelor române vor începe cel mai probabil anul viitor. „Eu cred că lucrările nu vor începe efectiv anul acesta pentru că procedura de licitație este destul de complicată și în acest domeniu militar, când vorbim de achiziție inteligentă lucrurile sunt un pic mai complicate”, a mai spus ministrul Dușa.

La rândul său, șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, a amintit că în prezent există programe "majore" de investiții pentru creșterea capabilităților operaționale.

„Bazându-ne pe o predictibilitate de 2% a bugetului începând cu anul 2017, am gândit o strategie multianuală pentru înzestrarea MApN”, a precizat Nicolae Ciucă.

Cei doi oficiali au participat joi după-amiază la exercițiul HISTRIA 15 organizat în Poligonul Babadag, care a reunit aproape o mie de militari și circa 100 de mijloace MApN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri