Marian Godină relatează cazul unui alt coleg certat de superiori pentru că „a amendat pe cine nu trebuia”

Data publicării:
marian godina fb

Foto: Facebook

ACTUALIZARE 13.50. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, spune că a fost mișcat de susținerea de care se bucură Marian Godină.

Discuție reporteri – Petre Tobă:

Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne: Orice angajat al MAI care îşi face corect datoria va fi protejat împotriva abuzurilor. Asta i-am cerut şefului Poliţiei Române ieri şi vă asigur că o voi face în continuare.

Aţi citit vreodată Facebook-ul dlui Godină?

Recunosc că nu am citit Facebook-ul dlui Godină, dar am văzut reacţia pe care a provocat-o ieri de susţinere şi am fost extrem de mişcat.


ACTUALIZARE 13.07. Marian Godină a scris pe pagina sa de Facebook că Luana Minea a demisionat de la ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) Brașov.

Mai aşteptăm demisii”, a adăugat polițistul.

Preşedintele ATOP a declarat că distinsa doamnă a demisionat din funcția de la ATOP Braşov.Mai aşteptăm demisii. Vrem ploaie de stele la Braşov.

Posted by Marian Godina on Wednesday, February 17, 2016

„Pe când mă pregăteam să plec acasă după ce fusesem schimbul 1, m-am întâlnit cu un coleg. L-am întrebat ce caută la poliţie, ştiind că e liber şi văzându-l îmbrăcat civil. Mi-a zis că l-a sunat şeful nostru şi i-a spus că trebuie să vină urgent la adjunctul şefului de inspectorat, la comisarul șef Melinte Sorin, pentru că amendase pe cineva cu o zi în urmă. Colegul meu e tânăr, venit din Academia de Poliţie. (...) I-am spus colegului să fie tare şi, dacă are probleme, să mă sune să stăm de vorbă”, a scris polițistul pe pagina sa de Facebook.

„Eram acasă, seara, când m-a sunat. Avea vocea tremurândă, aproape că plângea. Mi-a povestit că a intrat în biroul şefului şi a fost întrebat de cât timp lucrează la Poliţia Rutieră. Apoi i s-a reproşat că a oprit, cu o zi în urmă, un şofer care transporta brazi şi care nu purta centura de siguranţă. I-a cerut actele, iar şoferul i-ar fi spus că vine chiar de la poliţie, unde dusese unul sau mai mulţi brazi. Colegul meu l-a sancţionat cu amendă pentru că nu folosea centura. Acum, îi era reproşat modul de adresare, nu faptul că a aplicat sancţiunea cu pricina. Era clar că băiatul nu vorbise deloc nepoliticos şi că a fost chemat pentru că amendase pe cine nu trebuia”, a mai scris polițistul.

V-AM ZIS CĂ ȘEFII POLIȚIEI BRAȘOV VOR AVEA AZI PROBLEME ȘI MAI MARI?MORCOVII DIN GRĂDINA IPJ BRAȘOV CRESC TOT MAI...

Posted by Marian Godina on Tuesday, February 16, 2016

Între timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a confirmat că a înregistrat o sesizare, după controlul de la IGPR, și că anchetează aceste informații. 

Au rezultat unele aspecte privitoare la posibile infracțiuni în legătură cu serviciul, de către șefii direcți ai polițistului Godină Marian din cadrul Biroului rutier, sesizarea fiind înregistrată în evidența cauzelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare”, a spus Florin Postolache, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Pe de altă parte, patru colegi ai lui Marian Godină au trecut astăzi prin fața sediului poliției brașovene, cu mașinile personale, pe care erau scrise mesaje de sprijin pentru colegul lor și împotriva corupției. 

Poliția Română a făcut, pe Facebook, precizări privind controlul demarat la Brașov.

„Marian Godină nu a făcut obiectul controlului demarat la IPJ Brașov. Acest control a vizat lămurirea aspectelor semnalate în spațiul public. După efectuarea primelor verificări de către Direcția Control Intern din I.G.P.R. a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Dragi prieteni de pe Facebook, Apreciem solidaritatea arătată față de colegul nostru Marian Godină și pentru a ră...

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Tuesday, February 16, 2016

Agentul a povestit pe pagina sa de Facebook că pe 8 februarie a suspendat permisul şi a amendat un şofer care nu acordase prioritate la trecerea de pietoni. În maşina oprită se afla şi Luana Minea, director al Crucii Roşii Braşov, membru al Consiliului Judeţean din partea PSD şi membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. În aceeaşi zi, spune poliţistul, a fost chemat în birou de superiorul său.

„Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. (...) Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică - n.r.) şi ți-a făcut reclamație”, povesteşte Marian Godină că i-ar fi spus superiorul. Reclamaţia la adresa sa a fost înregistrată două zile mai târziu, pe 10 februarie.

Luana Minea spune că nu ar fi intervenit în niciun fel la şefii poliţistului.

„N-am sunat pe nimeni, n-am cerut nimănui să se ia vreo măsură împotriva lui Godină. Da? (Dar aţi vorbit, în şedinţa ATOP, despre...) Am vorbit, dar într-o şedinţă ulterioară”, a spus Luana Minea.

În reclamaţia scrisă, femeia susţine că agentul nu s-a prezentat şi a fost nepoliticos. Marian Godină o contrazice cu înregistrarea audio a momentului.

Marian Godină: Contestaţia se face în 15 zile, la Judecătoria Braşov. Aici aveţi dovada cu care mai circulaţi 15 zile.

Şofer: Las' că mergem întâi la şeful tău, dacă nu aţi vrut să înţelegeţi...

Marian Godină: Eu v-am zis unde se face contestaţia.

Şofer: Cum vă cheamă?

Marian Godină: Godină. Poftiţi! Sănătate! O zi bună, la revedere!

Sursa: înregistrare Marian Godină

Poliţistul spune şi că şefii săi l-au pus în situaţii umilitoare şi în alte ocazii. Dă ca exemplu o discuţie în care şeful poliţiei Braşov i-ar fi cerut să renunţe la comentariile sale de pe internet.

„Păi oricum o să pleci, dar o să pleci de tot! Până una, alta, acum te duci de urgenţă acasă şi ştergi tot. Închizi mizeria aia de pagină şi ştergi tot! Ai înţeles?”, a scris polițistul că i-ar fi spus superiorul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri