Marian Godină, retrogradat... din greşeală

Data publicării:
marian godina fb

Marian Godină a primit o scrisoare de mulţumire din partea conducerii IPJ Braşov pentru implicarea în depistarea autorului accidentului mortal de pe Bulevardul Energeticienilor din 24 august. Scrisoarea conţine însă două erori legate de funcţia poliţistului şi locul accidentului.

marian godina fb

Printr-o postare pe Facebook, Marian Godină recunoaşte că încearcă „în premieră” satisfacţia unei astfel de recompense. Totodată, poliţistul îşi exprimă convingerea că sunt numeroşi colegi de-ai săi care ar merita astfel de recunoaşteri, gesturi care contează mult pentru motivarea profesională a fiecăruia.

Cu umor, el remarcă însă greşeala de redactare în sensul că menţiunea referitoare la funcţia sa a fost - „agent principal” în loc de „agent şef adjunct”.

Adresa oficială mai conţine o eroare: numele bulevardului unde a avut loc accidentul din 24 august: Electricienilor, în loc de Energeticienilor.

„Nu ştiam până astăzi cum e să fii recompensat în acest mod, primind nişte mulțumiri scrise, dar am aflat că te încearcă un sentiment fain când vezi că munca îți este apreciată.
Mulțumesc şi eu conducerii IPJ Braşov pentru acest gest care m-a surprins şi sper să ne supărăm reciproc cât mai rar sau chiar deloc.
Dar pentru că tot mă mănâncă limba, nu pot să nu observ că am fost retrogradat la "agent principal", deşi gradul meu e de agent şef adjunct. Acum...cu o tresă în plus sau în minus pe umăr mi-e totuna. :))
Lăsând gluma la o parte şi trecând peste greşeala de redactare, chiar apreciez aceste mulțumiri şi îi îndemn pe toți şefii de inspectorate să recurgă mai des la astfel de gesturi care contează mult pentru motivarea oricărui lucrător. Sunt convins că sunt mulți polițisti care merită să li se mulțumească, măcar printr-o simplă hârtie, pentru activitatea lor.”

godina scrisoare

Accidentul din august a avut pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 2 al Capitalei. Victima, o femeie care, din primele cercetări, ar fi traversat neregulamentar, a murit la câteva ore după ce a fost internată în spital, arată Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arătau că, în accident, a fost implicat un autoturism marca Opel Vectra B argintiu, un model produs între 1995 şi 1999. Filmările erau însă suficient de neclare din cauza luminii insuficiente şi a distanţei încât să nu se poată observa numărul de înmatriculare al autourismului implicat în accident.

Inclusiv Marian Godină a publicat pe pagina sa de Facebook un apel pentru ca oamenii care pot da detalii să anunţe Poliţia Rutieră.

Anunţul poliţistului braşovean a avut peste 2.400 de distribuiri şi câteva mii de comentarii. Unele dintre ele au conţinut detalii despre locul unde ar putea fi maşina implicată în accidentul mortal.

În doup zile, Poliţia Rutieră a identificat maşina în spatele unui bloc din zona străzii Mărgeanului, în zona Pieţei Rahova din Bucureşti.

Suspectul a fost reţinut imediat, însă procurorul a decis că nu este cazul să ceară instanţei arestarea preventivă.

„Frustrant! Incredibil de frustrant pentru toţi cei care au muncit la acest caz. Cam acestea sunt momentele în care simţi că cineva îşi bate joc de munca ta”, a scris ulterior poliţistul Marian Godină pe Facebook.

Noi probe au arătat că bărbatul conducea de mai mult timp, deşi nu avea permis. În baza acestor noi probe, bărbatul a fost arestat preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri