Marile proiecte din Bucureşti adună întârzieri de aproape opt ani

Data publicării:
santier bun FB negoita bucuresti

Cele mai importante şapte lucrări de infrastructură din Bucureşti, unele începute încă din 2010, au întârzieri totale de 7 ani şi opt luni.

La doi ani şi jumătate de la începerea lucrărilor, Şoseaua Iancului e... aproape gata. Maşinile pot circula pe bulevard, dar nu şi tramvaiele.

Primăria Capitalei promitea că din 15 septembrie se va relua circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Iancului. Nici bine nu s-a terminat lucrarea că mijlocul arterei s-a transformat într-o imensă parcare pentru şoferii din zonă.

Bucureştenii nu înţeleg pe ce s-au cheltuit 30 de milioane de euro.

Tramvaiele de pe Şoseaua Iancului ar fi trebuit să îşi continue drumul pe Şoseaua Pantelimon. Aici, lucrările abia dacă au ajuns la jumătate, chiar dacă şantierul a început în 2013. Înlocuitorul lui Sorin Oprescu le-a dat termen constructorilor să predea lucrarea până anul viitor în iunie. Cu doi ani peste termenul iniţial!

La fel de mare e întârzierea unei alte lucrări majore. Bulevardul Liviu Rebreanu a intrat în reparaţii capitale în 2011. Trebuie sa fie gata în doi ani.

De aproape patru ani a avut nevoie ca să înlocuiască liniile de tramvai pe o distanţă de aproape trei kilometri şi tot nu a terminat. Ar mai fi de lucru pe încă 500 de metri despre care Primăria Capitalei spune că vor fi gata abia anul viitor.

Municipalitatea pune întârzierile în cârca proprietarilor din zonă, care nu au fost de acord să fie expropriaţi. În final, refacerea bulevardului va costa 17 milioane de euro.

În urmă sunt şi lucrările pasajului de la Piaţa Sudului, unde muncitorii au reuşit performanţa ca de un an de când lucrează să fie în urmă... cu şase luni. Proiectul de 28 de milioane de euro finanţat din fonduri europene trebuie predat pe 31 decembrie, altfel Primăria va trebui să plătească lucrarea din propriu buget. Edilul-şef interimar spune că va implora oficialii europeni să accepte o amânare.

Ce întârzieri au marile lucrări de infrastructură

Şoseaua Iancului - 12 luni

Şoseaua Pantelimon - 12 luni

Pasaj Piaţa Sudului - 6 luni

B-dul Liviu Rebreanu - 26 luni

Pasajul Ciurel - 31 luni

Pasaj Nicolae Grigorescu - 3 luni

Arcul de Triumf - 2 luni     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri