Marșul unioniștilor | Explicațiile jandarmilor

Data actualizării: Data publicării:
baricada-unirii- actiunea 2012

Patru manifestanţi au fost amendaţi cu 3.000 de lei fiecare, iar ministrul de Interne a cerut un raport jandarmilor despre modul în care au intervenit în faţa Guvernului. La ora 15.00, ministrul de Interne va oferi primele concluzii după ce a analizat raportul pe care l-a primit în această dimineață de la jandarmerie.

În acest raport, jandarmii au explicat sâmbătă seară, în fața Guvernului. Aceștia au explicat că, tehnic vorbind, nu a fost vorba de o intervenție pentru că, legal, trebuia folosit armamentul din dotare, ceea ce nu s-a întâmplat.

Jandarmii au declarat că ceea ce s-a întâmplat a fost o misiune de blocare a protestatarilor, în momentul în care aceștia au deviat de la traseul aprobat de Primărie.

De asemenea, jandarmii au sesizat că liderii care au organizat întreaga mișcare ar fi avut interesul să-i deturneze pe oameni și să-i trimită pe un traseu care nu era aprobat.

Aceștia cred că ar trebui analizat și modul în care a fost dată aprobarea de către primăria Capitalei, având în vedere că mai exista un eveniment în desfășurare în același interval de ore și în același perimetru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri