Marșurile tăcerii | Oamenii cer pedepsirea vinovaților și statul să nu mai dea aprobări pe șpagă

Data publicării:
oameni

Aproape o mie de oameni din Sibiu au străbătut jumătate de oraş într-un marş al tăcerii. S-au oprit în Piaţa Mare, lângă drapelul coborât în bernă unde au depus lumânări.

„Cuvinte sunt prea puține să mai spunem acum. Am și eu copii și... puteau fi ai mei”. „Mie mi-au murit doi prieteni. Ambii chitariști din Goodbye to Gravity. Statul să nu mai dea aprobări pe șpagă. Asta ar trebui făcut”. „Cred că ar trebui să avem mai multă grijă, în ce fel de localuri umblăm”. Sunt doar trei dintre declarațiile celor prezenți la marșul din Sibiu.

Cinci sute de orădeni s-au rugat în centrul oraşului pentru victimele tragediei din clubul bucureştean Colectiv.

Gândurile lor s-au îndreptat către victimele tragediei: „Ne pare rău pentru acești tineri care au murit , au fost niște suflete tinere care nu au meritat”. „La București s-a întâmplat un lucru îngrozitor, înfiorător, care a mișcat o țară întreagă și care după cum vedeți are ecouri și în Oradea”.

Moment de reculegere şi la Alba Iulia. Peste 50 de tineri le-au adus un omagiu victimelor incendiului şi s-au rugat pentru sănătatea celor internaţi în spitalele din Capitală.

„Este puţin, dar este singrurul lucru pe care-l putem face. Să ne exprimăm solidaritatea, durerea, tristeţea...cuvintele sunt de prisos”. „Am venit aici şi cu speranţa ca cei care se luptă între viaţă şi moarte vor reuşi să învingă moartea”, au spus cei din Alba Iulia.

La Târgu Jiu, primii care au aprins lumânări în centrul oraşului au fost elevii şi studenţii: „Cerem pedepsirea vinovaților să nu deschidă tot felul de improvizații”. „Am rămas șocat de ce s-a întâmplat, asta putea să se întâmple și la noi, în cluburile noastre”. „Am venit să aprindem o lumânare pentru cei decedați”.

Locuitorii din Târgu Jiu se gândesc cu groază că într-o situaţie similară, victimele nu ar putea fi tratate corespunzător, pentru că Spitalul Judeţean din oraş nu are niciun medic specialist pentru arşi. Nici aparatură.

Citește și:
Românii, solidari cu victimele de la Colectiv: Peste o mie de persoane, din mai multe oraşe, au participat la marşuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri