Martor la incendiul din clubul Colectiv, pentru Digi24: "Când a ajuns la tavan, focul s-a extins în 3 - 5 secunde, parcă era benzină" 

Data publicării:
incendiu twitter

Pe la jumătatea programului, la un moment dat, formaţia s-a oprit, au pornit artificile, erau două la scenă şi două pe stâlpii din mijlocul încăperii. Cele de pe perete erau de mărimea celor normale, cele pe care le punem şi noi pe un tort aniversar.

Solistul a zis: arde ceva acolo şi asta nu e în program, are cineva un extinctor? A râs.

Nimeni nu s-a angajat să facă nimic, cei care erau în sală au aruncat cu bere şi apă peste foc.

Uşor, uşor, focul s-a dus spre tavan. În acel moment toată lume calmă, ne îndreptam spre ieşire, dar eram calmi.

Când a ajuns la tavan, s-a extins în 3 – 5 secunde, parcă era benzină, toată lumea a dat spre ieşire. Ieşirea era de mărimea unei uşi de bloc, deschisă doar pe jumătate, cu cârlig la mijloc.

Am ieşit printre primii, m-am băgat pe stânga, în ideea să mai ajut să trag pe altcineva. În momentul următor uşa s-a spart, noi atunci.... ni s-a părut că a intrat foarte mult oxigen în camera în care nu mai era aer deloc, focul s-a înteţit, cred că au început să ardă oameni a venit un fum din încăpere, am zis, ştiu că trebuie să fac stânga, m-am lăsat mai jos ştiind că e aer mai mult jos când e un incendiu, dar din clădire ieşea fum ca şi când s-ar fi spart o tobă de la maşină, nu puteai respira.

Cumva am reuşit să ies, apoi a început să mai iasă lume, erau oameni negri, oameni fără haine, e o imagine pe care o retrăiesc şi încă tremur.

Plafonul cred că era din scânduri de lemn care au ars imediat.

Clubul era plin, eram toţi în picioare, cu greu te puteai muta dintr-un loc în altul”, a povestit tânărul la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri