Mărturiile supraviețuitorilor din accidentul soldat cu doi morți în Turcia

Data publicării:
accident

- Nu pot spune, că ne-am rostogolit, dar eu știu că am aterizat cu picioarele în tavan și eram cu ghetele pe carosabil, afară. Am dat cu capul în bord. M-am lovit foarte tare, am avut dureri de cap incredibile. Picioarele îmi sunt negre toate, m-am lovit foarte tare.

- Acolo a fost un haos! Am reușit să mă ridic, mi-am strigat prietena cea mai bună dar nu mi-a răspuns. La un metru de mine am văzut o femeie moartă cu care vorbisem.

Doi dintre românii aflați în autocar au murit pe loc, iar ceilalți 14 pasageri au ajuns în spitalele din Turcia.

- Le-am spus că am rană pe spate. Le arătam să îmi taie cu foarfeca helanca de pe mine dar nu o tăia nimeni. Ne-au consultat să nu facem hemoragie.

- Au venit două fete, două românce care lucrau acolo la magazine care când au auzit că a fost accident cu români au venit și au stat cu noi non stop, ne-au dus cu căruțul peste tot și ne-au tradus.

Șase dintre răniți sunt în continuare îngrijiți de medicii din Turcia. Între timp, polițiștii au deschis o anchetă.

- Din cauza vitezei, nu a fost adecvată pentru drum. Ghida a apucat să spună cu câteva minute dar nu a ținut cont.

- A venit un fel de miniautocar, noi eram în jur de 16 persoane și cred eu că acel vehicul nu era corespunzător pentru traseu cu serpentine. Traseul era un fel de Transfăgărășan, șoseaua udă, șoferul bătrân și nu cred că avea reflexe tocmai bune.

Supraviețuitorii spun că se gândesc serios ca la finalul anchetei să ceară despăgubiri firmei care a asigurat transportul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri