Maşina de pompieri din Corabia a circulat ilegal 20 de ani

Data publicării:
masina pompieri corabia captura

Vechea autospecială este singura maşină pe care voluntarii din Corabia o puteau folosi în cazul unui incendiu. Cel mai apropiat detaşament de pompieri militari este în comuna Stoina, la aproximativ 15 km. Autospeciala a circulat însă ilegal în ultimii douăzeci de ani, cu numere de înmatriculare scoase din uz în anii 90. Reprezentanţii primăriei susţin că nu au avut niciodată suficiente fonduri pentru înmatricula maşina.

„Era foarte greu să o înmatriculăm. Foarte greu să o întreţinem din lipsa pieselor”, explică Liviu Ţuţuianu, şeful Serviciului pentru situaţii de zrgenţă din Primăria Corabia.

„Este propusa la casare, o ţineam plină cu apă pentru un eventual incendiu. De vreo 5 ani nu cred ca a mai participat la vreo interventie”, adaugă Vlad Sorin Gigi, viceprimarul oraşului Corabia.

Oamenii din oraş spun că autospeciala a fost folosită în ultimii ani mai ales la întreţinerea spaţiilor verzi.

„Au udat şi florile cu maşina de pompieri. Oraşul e sărac”, spune un localnic.

După ce au oprit maşina şi au constata că a circulat ilegal în ultimii 20 de ani, poliţiştii i-au făcut şoferului dosar penal.

„Ce strică şoferul? El a fost trimis să execute o lucrare şi vine poliţia, îi ia numerele şi îi face dosar că a circulat pentru el personal, nu?”, comentează un localnic, revoltat.

Primăria Corabia spune acum că vrea să cumpere o altă autoutilitară, cu bani de la Uniunea Europeană, aproximativ 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri