Mașina lui Nicolae Ceaușescu, la o licitație caritabilă

Data publicării:
masina ceausescu

Conor Hughes, proprietarul autoturismului: „Acesta este un Mercedes 350 SL din 1973. Are un istoric neobişnuit şi este în întregime originală, chiar până la cauciucuri.”

El este Conor Hughes, un irlandez de 50 de ani, pasionat de automobile vechi. Conduce această maşină din 2007, când a primit-o în dar de la un prieten.

Maşina de lux face parte din bunurile personale confiscate de la soţii Ceauşescu, vândute la o licitaţie publică în 1999.

Conor Hughes, proprietarul autoturismului: „Starea maşinii este extraordinară, rulajul este de doar 17.000 km, nimic nu a fost înlocuit sau reparat, totul e original. Este în stare perfectă.”

Lucian Dirnea, restaurator maşini de epocă, com.Chiscani, jud. Brăila: „Pe piaţă, acuma, ar valora în jur de 50.000 de euro, plus minus..mai cu seamă că a aparţinut unui recunoscut şef de stat, minim 50.000 de euro, e o maşină bună, o maşină frumoasă.”

Conor Hughes, proprietarul autoturismului: „Adevărata poveste este ironia situaţiei. Maşina i-a aparţinut lui Ceauşescu, iar banii din vânzarea maşinii vor ajunge înapoi în România.”

Şi nu oriunde, ci la o fundaţie din judeţul Galaţi, care are în grijă 16 persoane cu dizabilităţi grave, aduse dintr-un fost spital comunal. Conor a ajuns la Nicoreşti în 1998 şi a rămas impresionat de drama copiilor din spital. De atunci, a continuat să vină aici şi a ajutat cum a putut.

Claire Melinte, preşedinte fundaţie, comuna Nicoreşti, judeţ Galaţi: „Noi cheltuim, în fiecare lună, câteva mii de euro, deci avem cheltuieli imense în fiecare lună şi donaţia asta va fi o bucurie foarte mare pentru noi.”

Fundaţia din comuna Nicoreşti a fost înfiinţată acum 13 ani, la iniţiativa a doi tineri, pe atunci, voluntari care ajutau copiii din spital. Ea este din Anglia, el din România! Acum sunt soţ şi soţie, iar acţiunile de caritate au devenit un mod de viaţă pentru ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri