Medic român: Victor Ponta nu va avea voie să se sprijine pe picior timp de cinci săptămâni

Data publicării:
victor ponta-1

Şeful secţiei clinice de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Militar din Bucureşti, Ion Codorean, a vorbit, la Digi24, despre perioada de recuperare prin care va trece premierul Victor Ponta.

Operaţia a fost mai complicată, în sensul în care, intraoperator, s-au descoperit mai multe leziuni decât au fost identificate la RMN”, a spus Codorean, precizând că Victor Ponta se simte bine, conform momentului în care se află după operaţie.

Orice pacient cu această problemă cinci săptămâni post-operator nu are voie să se sprijine pe picior. Tot cinci săptămâni, din cauza suturii de menisc, nu are voie să îndoaie peste 90 de grade. După aceste cinci săptămâni, încă trei săptămâni merge cu două cârje, apoi cu o cârjă, cu o încărcare progresivă pe piciorul operat, tocmai pentru a proteja cartilajul care a fost reconstruit şi meniscul care a fost suturat”, a spus medicul ortoped.

Problema cu pansamentul, cu controlul, se poate face absolut oriunde. Poate va fi vizitat de medicii care îl îngrijesc acolo unde se transferă, nu ştiu. Absolut totul se poate face şi la Bucureşti, dar există riscul pe care probabil medicii de acolo nu vor să şi-l asume cu privire la transportul cu avionul. Cu maşina nu poate fi vorba, iar cu avionul există riscul formării unui tromb în venele gambei, iar din cauza scăderii presiunii, acesta să migreze şi să se formeze o trombo embolie”, a mai spus Ion Codorean.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri