Medici: 3 dintre copiii internaţi la Spitalul Marie Curie au rotavirus

Data publicării:
marie

Fetiţa Laviniei Marinescu are un an şi este tratată la Spitalul Marie Curie din Capitală, după ce a stat o săptămână internată şi la Spitalul din Piteşti. Mama nu îşi explică nici acum cum s-a îmbolnăvit copilul pentru că, spune ea, a avut întotdeauna grijă la alimentaţia lui.

Simptomele sunt aceleaşi pe care le ştiţi, scaune diareice, la primul scaun suspect, un mucus rozaliu, m-am prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Mi-au spus că este o enterocolită banală. Au pus-o pe antibiotice, zic, aşteptăm efectele,” povesteşte Lavinia Marinescu.

Între timp, starea ei s-a agravat.

„Cu lapte adecvat, apa întotdeauna fiartă, parafiartă, răcită, legume şi fructe spălate şi înainte de a le decoji, carnea şi ouăle spălate bine, după aia fierte,” spune mama despre alimentaţia fetiţei.

Tot la Marie Curie sunt internaţi alţi 10 bebeluşi cu aceleaşi simptome.

„Trei dintre copiii de la Marie Curie au fost confirmaţi cu rotavirus, doi dintre cei de la Balş au fost confirmaţi cu rotavirus, ceilalţi copii se află sub îngrijire permanentă în spitalul Marie Curie unde au beneficiat de dializă peritoneală, un număr de opt copii, la ora actuală fiind șapte sub dializă, toţi fiind amelioraţi,” declară Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Medicii exclud posibilitatea unei infecţii intraspitaliceşti.

E. coli nu se izolează în cadrul spitalului, mulţi dintre aceşti copii nu au ajuns la spital, deci nu au păstrat un contact cu spitalul în care să zicem că au consumat ceva din bucătăria spitalului,” explică Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului Marie Curie.

Doctorii atenţionează în continuare părinţii.

Sfaturile sunt legate de o igienă a mâinilor extrem de atentă, de o igienă a produselor pe care le folosim, spălatul ouălor înainte de le pune la fiert, de a le fierbe foarte bine, aşa cum spuneam, clocotit, 5 minute, 7 minute, de a spăla foarte bine carnea şi de a o fierbe cel puţin o oră, indiferent despre ce fel de carne discutăm, cea de vită, două, trei, patru ore, după care după ce folosim carnea, să spălăm din nou mâinile, foarte bine fructele și legumele,” recomandă Mihaela Bălgrădean.

Medicii din Bucureşti spun că numărul de îmbolnăviri din zilele acestea este cât numărul cazurilor pe care le au de obicei într-un an.  

Citeşte şi Bebeluși cu infecții grave | Părinții refuză deshumarea copilului mort și acuză medicii de la Pitești că au pus diagnosticul greșit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri