Medicina alternativă: O soluție sau un balon de săpun

Data publicării:
vindecatori2

 

Promit ca te pot vindeca de cancer printr-un tratament cu extracte de plante sau că îţi iau durerea de cap doar cu puterea minții. Indiferent care este boala de care suferă cineva, falşii vindecători au remediu pentru orice, bineînţeles contra cost. O echipă de jurnalişti Digi24 a plecat pe urmele acestora, oameni care practică medicina neconvenţională fără să aibă cunoştinţe medicale şi care profită de disperarea semenilor lor bolnavi.

Vineri, de la ora 21.00, la „Jurnalul de seară”, urmăriţi un reportaj inedit realizat de jurnaliştii Digi24 printre practicanţii medicinei alternative. Materialul prezintă câteva dintre formele de tratament pe care le practică diverşi falşi vindecători, în condiţii deloc igienice.

Reporterii Digi24 au mers să vadă cum lucrează cu pacienţii un fost boxer care pretinde că a deprins cunoştinţe de vindecare de la călugării shaolin din Tibet, un fizician care a inventat ceea ce se numeşte laserul biologic cu funcţionare pe bază de amestecuri de plante, un alt inventator, dar fără studii clare, care a făcut un aparat cu ajutorul căruia realizează aşa-numitele operaţii de spate fără bisturiu. De asemenea, jurnaliştii au mers şi într-o biserică braziliană, unde bolile au un singur leac: credinţa în Dumnezeu.

Echipa care a realizat materialul este formată din reporterul Alex Varninschi, editorul de imagine Ionuţ Duinea şi producătorul Cristina Cileacu.

Jurnalul de seară” îi invită pe telespectatori să privească vineri, de la 21.00, dincolo de promisiunile deşarte ale celor care spun ca deţin soluţia pentru rezolvarea tuturor problemelor de sănătate şi să îi descopere pe vânzătorii de iluzii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri