Meleşcanu: România ar putea adera la zona euro în 2022

Data publicării:
teodor melescanu govro

Ministerul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, la Varşovia, că România ar putea adera la zona euro în 2022, informează News.ro.

„În acest moment îndeplinim toate cerinţele, putem adera la zona euro chiar şi mâine. Dar ne este teamă că acest lucru va avea un efect negativ asupra celor cu venituri mici, îndeosebi asupra pensionarilor”, a declarat Teodor Meleşcanu publicaţiei Rzeczpospolita, potrivit Reuters.

„Cred că vom adopta moneda euro în cinci ani, în 2022”, a adăugat el.

Zona euro cuprinde 19 ţări din Uniunea Europeană, ultimul stat care a aderat fiind Lituania, în 2015.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că România îşi doreşte în continuare să adere la zona euro, însă îşi doreşte ca această aderare să se întâmple când este pregătită ca ţară, iar populaţia este pregătită astfel încât românul să meargă la magazin şi „să nu considere că au crescut preţurile şi că intrarea în zona euro i-a scumpit condiţiile de viaţă”.

Victor Negrescu a spus, într-o conferinţă pe tema politicilor europene, că au fost mai multe date stabilite pentru aderarea la zona euro şi au fost schimbate în mod succesiv, iar acum nu există stabilită o dată clară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri