Mesajele românilor din străinătate la început de an

Data publicării:
mesaje diaspora

Mai multe lucruri pozitive speră să audă românii din diaspora despre ţara natală. Din Torino aflăm la ce speră unul dintre telespectatorii Digi24.

Ciprian Apetrei: „Aş vrea să nu mai vedem ştiri şocante din ţară... sunt lucruri care s-au văzut urât, primari care s-au dus de la un partid la altul, foarte mult rasism în campania electorală, lucruri care te şochează de afară, aici suntem obişnuiţi cu oameni politicoşi unii cu alţii, am vrea să vedem mai multă educaţie, cultură”.

Din Spania, ne-a scris pe Consulatele Digi24 Sorin: „Se vorbeşte mult şi se face puţin, dar de furat... cât o mie! Tot ce s-a construit în 40 de ani s-a distrus în cinci ani. Şase din 10 români sunt plecaţi peste hotare fără posibilitate de întoarcere în locurile natale. Asta pentru că s-au distrus fabricile unde fiecare munceam, inclusiv eu. Dacă erau încă fabricile în picioare, toţi românii se întorceau în ţară să muncească, dar cum nu mai sunt, rămânem pe unde suntem că alţii au nevoie de mâna noastră de muncă”.

Aşteptăm în continuare gândurile dumneavoastră pentru noul an pe secţiunile DigiVOX şi Consulatele Digi24 de pe site-ul nostru, iar mesajele dumneavoastră se vor regăsi în jurnalele Digi24.

Ana-Maria Roman (Madrid): „Eu, pentru România în 2015, sper să văd schimbări în bine, să văd că oamenii sunt mai mulţumiţi, mai liniştiţi, mai încrezători, mai toleranţi, mai buni. Eu cred că vor fi schimbări bune”.

Victor Nicoară, român stabilit în Germania: „Aş ura românilor mai mult optimism şi mai multă deschidere”.

Dragoş Mateescu, profesor ştiinţe politice (Izmir): „Un an cu progresul promis şi cu împlinirea dorinţelor pe care fiecare şi le pune, mai ales cu sănătate, pentru că restul vine de la sine. În anul nou, sper ca acele speranţe să fie împlinite, sper să rămânem în primul rând un stat de drept, sper într-o integrare europeană şi o conectare şi mai mare la idealurile europene şi cred că asta se va reflecta foarte bine şi asupra vieţii de zi cu zi”.

Clara Vodă, româncă stabilită în Australia: „La mulţi ani, în primul rând, şi un An Nou minunat! Un 2015 în care toate visele să se împlinească şi pace, linişte, sănătate şi să nu uităm niciodată că suntem români pentru că noi, de aici de departe, nu uităm. Sperăm să fie un an bun, sperăm întotdeauna ca fiecare an nou să fie mai bun decât celălalt. Sper din tot sufletul ca lucrurile să meargă înspre bine. Singurul lucru pe care l-aş spune românilor ar fi să fie mult mai atenţi unul la celălalt şi să încerce să comunice mai mult între ei”.

Anca Rusu, jurnalist Radio China International (Beijing): „Pentru mine, eu îmi doresc în primul rând sănătate şi apoi să găsesc liniştea de care am nevoie. Sper să fiu mai înţeleaptă prin decizii şi mi-am propus să ofer mai multe bucurii celor din jur, să fiu un om mai bun. Pentru ţară, am o dorinţă: ura şi înverşunarea să dispară, iar românii să înveţe să fie mai uniţi în orice colţ al lumii s-ar afla. Aş vrea ca oamenii să fie o prioritate pentru toţi cei care conduc”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri