Mesajele românilor din străinătate: "Ne dorim ca ai noştri copii să meargă în vizită, afară, şi nu invers"

Data publicării:
romani vot strainatate


Maria din Danemarca: „În noul an, ne-am dori ca România sa fie capabilă să înveţe din greşeli. Să facă, nu doar să aspire la un trai mai bun! În Danemarca, de exemplu, în afară de sistemul sanitar şi social, bine puse la punct, nu există noţiunea de şpagă.

Am venit în Danemarca cu 100 de euro în buzunar, iar azi, dupa 5 ani de muncă, departe de "acasă", am reuşit să ne luăm o căsuţă în România unde sperăm să ne întoarcem, să investim în agricultură şi în educaţia copiilor. Ne dorim ca ai noştri copii să trăiască şi să muncească în ţară şi să meargă, în vizită, afară, şi nu invers!”

Telespectator din Marea Britanie: „Răul cel mai mare făcut românilor de comunişti a fost distrugerea mentalităţii, instaurarea fricii, frica de a-ţi cere drepturile, de a lupta pentru ele. Marea majoritate a cetăţenilor încă se mai consideră în slujba primarului, prefectului.

Nu ştiu dacă Guvernul are prea multe de făcut. Poate dacă toţi aleşii ar gândi şi ar lucra pentru cetăţeni exact cum gândesc şi lucrează pentru familiile lor... Dar mă întreb: se poate aşa ceva?”

Simona, din Londra: „Mi-am dorit să mă întorc acasă. Chiar am aplicat pentru un job în Iaşi şi interviul a fost cu un domn, foarte mirat, că vreau să mă întorc acasă din Londra. Umilinţa la care m-a supus acest domn, în timpul interviului, a fost greu de uitat.

Ce e considerat bun şi cu experienţă în Anglia e neadecvat şi inutil pentru Iaşi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri