Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională: Istoria ne învață că putem răzbi prin coeziune

Data publicării:
basescu noua tribuna 1 presidency.ro

În acest an, ziua de 1 Decembrie „are o semnificație specială, vine înainte de aniversarea a 25 de ani de la cădrerea comunismului”, a spus Traian Băsescu.

Istoria ne învață că putem să răzbim în momente grele numai prin solidaritate și coeziune. România și poporul său au darul de a renaște în momente cheie și de a reuși să-și adune toate resursele, toate energiile pentru a răsturna perspectivele cele mai întunecate”, a arătat președintele.

El a vorbit despre momentul Marii Uniri, dar și despre 22 decembrie 1989, ziua căderii comunismului.

Și, a arătat președintele în exercițiu, „și pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile”.

„Nu putem să trecem prin furtuna schimbărilor lumii contemporane dacă nu redescoperim o valoare ce asigură dorința de libertate, demnitatea, mândria, coeziunea și solidaritatea poporului român. Această valoare se numește patriotism”, a spus Traian Băsescu. 

Românii vor în primul rând stat de drept, justiție egală în fața tuturor, sănătate, educație, autostrăzi. Politicienii care nu vor înțelege acest lucru peste câțiva ani vor fi spulberați de același popor român”, a mai spus președintele în exercițiu.

El a felicitat, de asemenea, autoritățile și cetățenii din Republica Moldova și faptul că aceștia au ales calea europeană.

Sărbătoarea națională a tuturor românilor e cel mai bun moment să sărbătorim”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri