Mesajul președintelui pentru cei care sărbătoresc Paștele

Data publicării:
mesaj presedinte paste

„Învierea Domnului este sărbătoarea Luminii și a bucuriei, aducătoare de speranță și iubire creștină. Este un moment care ne definește ca oameni, ne fundamentează ca societate și ne întoarce deopotrivă către Cel de Sus, către noi înșine și către cei din jur. Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paștele, în țară și în străinătate, creștin-ortodocși, greco-catolici, penticostali, baptiști, adventiști de Ziua a Șaptea, creștini după Evenghelie și armeni, le doresc sărbători fericite, liniște în suflete și bucurie în familie. Hristos a înviat!”, spune președintele în mesajul său înregistrat.

Președintele Klaus Iohannis, care este de confesiune luterană, a sărbătorit Învierea Domnului în martie, de Paștele catolic. Atunci a participat la slujba religioasă din catedrala de la Sibiu, acolo unde soția sa, Carmen, cântă în corul bisericii.

Aseară a fost pentru prima dată când președintele Iohannis a participat la slujba de Înviere în Capitală, la Patriarhie.

Klaus Iohannis a sosit la Patriarhie în jurul ore 23.45, alături de soţia sa. Preşedintele a intrat în Patriarhie departe de ochii credincioşilor şi a ieşit cu câteva minute înainte înainte de miezul noţii pe treptele bisericii alături de Patriarhul Daniel, având în mână o lumânare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri