Mesajul secretarului de stat american John Kerry cu ocazia Zilei Naționale a României

Data publicării:
kerry

Foto: Gulliver/GettyImages

„În urmă cu aproape un secol, un grup de lideri români s-au unit pentru a stabili un stat unitar și democratic care să promoveze egalitatea și libertățile cetățenilor. Astăzi, îi omagiem pe acești pionieri și pe cei care au urmat pașii lor, dedicându-se eforturilor de avansare a unor valori comune de demnitate și drepturi ale omului în lume”, notează șeful diplomației americane, în acest mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Acest an marchează 135 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice între Statele Unite și România, o prietenie înrădăcinată în angajamentul nostru comun de asumare a guvernării democratice și a principiilor statului de drept, promovare a prosperității cetățenilor noștri prin relații comerciale extinse și investiții, prin pozițiile comune de aliați NATO în atingerea țelului unei Europe unite, libere și în pace. Suntem mai ales mândri că soldați americani, marinari, aviatori și pușcași marini au participat umăr la umăr cu colegii lor români pentru a apăra libertatea și dreptatea în diverse zone din lume, cel mai recent în Afganistan”, adaugă John Kerry.

„Cu ocazia marcării acestei zile speciale, așteptăm să aprofundăm și să consolidăm parteneriatul nostru pentru mulți ani de acum încolo”, încheie șeful diplomației americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri