Mesajul surprinzător de pe tricoul şoferului de autocar prins băut pe Austostrada Soarelui

Data publicării:
sofer beat

Alcoolemia indicată de aparatul etilotest i-a surprins până şi pe poliţişti: 1,01 mililitri per litru în aerul expirat. Şoferul în vârstă de 61 de ani era singur în autocar. Nu prea a putut explica de ce a plecat la drum deşi abia se mai ţinea pe picioare.

Discuţie între pliţişti şi şoferul băut:

(Aţi consumat?) Mai devreme, da! (Mult?) Nu! Puţin! (Cât?) Un pahar de bere. (1,01! Vedeți?)”

Specialiştii spun că este imposibil ca de la o singură bere cineva să ajungă la o alcoolemie de două ori mai mare decât limita de la care se deschide dosar penal. Nici chiar explicaţiile că alcoolul influenţeză diferit oamenii în funcţie de mai multe greutate sau vârstă nu susţin o astfel de situaţie. În acest caz, bărbatul conducea atât de haotic, încât ceilalţi şoferi au sunat de teamă la 112.

Jenel Sogor, comisar IGPR: „Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale l-au depistat pe conducătorul auto la kilometrul 144.”

Şoferul, angajat al unei firme de transport, trebuia să preia peste câteva ore călătorii pe traseul Constanţa - Bucureşti.

Şefii lui nu-şi explică ce căuta în toiul nopţii pe autostradă spre Capitală. Gestul său îl va costa scump.

Dumitru Micu, director Atlassib: „Măsura principală va fi desfacerea contractului de muncă, după care în funcţie de sancţiunile ce vor fi aplicate de autorităţi şi de alte prejudicii care vor apărea vom lua şi măsuri pentru recuperarea prejudiciilor materiale create."

Poliţiştii i-au întocmit deja dosar penal şi i-au suspendat permisul de conducere. Nici firma de transport nu a scăpat. Trebuie să plătească o amendă de 12.000 de lei pentru incident. Conducerea companiei spune că îl va da în judecată pe şofer pentru recuperarea pagubei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri