METEO. De mâine, ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Data publicării:
bucuresti ploaie grindina digi24.ro

 

ACTUALIZARE 12.05. Meteorologii au emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, care intră în vigoare astăzi la ora 21.00 şi va fi valabilă până mâine seară, la aceeaşi oră.

În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, în noaptea de miercuri spre joi (6.05 – 7.05) în special în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia şi în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zonele montane, iar pe parcursul zilei de joi, 7 mai, cu precădere în Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Oltenia.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.


Astăzi va fi cald şi la munte, cu maxime termice ce vor depăşi 20 grade în masivele vestice şi sudice. Mai ales seara şi pe timpul nopţii vor fi averse şi descărcări electrice în majoritatea staţiunilor. Pe timpul ploilor vântul va prinde putere şi va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor trece de 20 l/mp.

În schimb, pe litoral, vremea se anunţă frumoasă, iar din când în când briza mării îşi va face simţită prezenţa. În aceste condiţii temperaturile se vor opri la 17...18 grade, în timp ce în apă nu se vor înregistra mai mult de 15 grade.

În zilele următoare aerul fierbinte se retrage către sudul extrem al Europei.

Prin urmare temperaturile scad peste tot şi nu vor mai trece de 26 de grade Celsius. În plus, mâine, se aşteaptă ploi torenţiale, însoţite de vijelii şi chiar grindină mai ales în sudul, centrul şi estul ţării.

Vineri şi sâmbătă vremea redevine frumoasă şi doar trecător va mai ploua slab prin est, sud-est şi la munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri