METEO. Prognoza pe două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 3 mai

Data publicării:
padure copaci soare vreme meteo-Mediafax Foto-Thomas Dan-1

Foto: Mediafax

BANAT

Până pe 22 aprilie, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 13 şi 15 grade, iar cea a minimelor de 2...4 grade. În intervalul 23 - 26 aprilie, regimul termic va fi în creştere de la o zi la alta, maximele diurne ajungând, în medie, la 22 de grade, iar media minimelor nocturne va atinge 8...9 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, valorile termice medii ale regiunii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa între 19 şi 21 de grade şi minime de 7...9 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 26 - 30 aprilie, dar la nivel local va fi posibil să plouă şi în restul intervalului.

CRIŞANA

Intervalul 20 - 22 aprilie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 12 şi 14 grade, iar cea a minimelor de 1...3 grade. Între 23 şi 26 aprilie, procesul de încălzire va aduce media maximelor diurne spre 21 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 8 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în această regiune, valorile termice medii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa între 19 şi 21 de grade şi minime de 6...8 grade.

Până pe data de 25 aprilie probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, dar între 26 aprilie şi 3 mai va ploua aproape zilnic, iar izolat pot fi cantităţi mai însemnate.

TRANSILVANIA

Până la jumătatea primei săptămâni, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice se va situa între 9 şi 12 grade, iar în cursul nopţilor valorile termice vor coborî, în medie, cu 1...2 grade sub pragul de îngheţ şi vor determina formarea brumei. Urmează un proces de încălzire ce va dura până în jurul datei de 26 aprilie, când media temperaturilor maxime va atinge 20 de grade, iar cea a minimelor, 6...7 grade. Ulterior vor fi uşoare oscilaţii în apropiere de aceste valori medii diurne şi nocturne, astfel încât a doua săptămână va avea un regim termic în general normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 27 - 29 aprilie, dar va mai ploua pe arii restrânse pe 20 - 21 aprilie, când în estul regiunii vor fi trecător precipitaţii mixte şi din nou, posibil, spre sfârşitul ambelor săptămâni.

MARAMUREŞ

Vremea rece pentru această perioadă din an, cu medii regionale ale maximelor diurne de 10...12 grade şi nopţi cu temperaturi în jurul pragului de îngheţ şi cu brumă, va dura până pe 24 aprilie. La sfârşitul primei săptămâni, regimul termic va reveni la normal. Astfel, media temperaturilor maxime va atinge 19 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a 7 grade. În timpul celei de-a doua săptămâni vor mai fi uşoare variaţii ale temperaturilor diurne şi nocturne, dar acestea se vor înscrie în limitele normale pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 26 – 30 aprilie, dar local va mai ploua pe 20 aprilie şi posibil, spre sfârşitul ambelor săptămâni.

MOLDOVA

Până la jumătatea primei săptămâni, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice se va situa între 10 şi 12 grade, iar în cursul nopţilor valorile termice se vor apropia, în medie, de pragul de îngheţ, favorizând local formarea brumei. Prin procesul de încălzire ce va dura până în jurul datei de 26 aprilie, media temperaturilor maxime va atinge 20...21 de grade, iar cea a minimelor, 7...8 grade. A doua săptămână va avea un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai, caracterizat prin temperaturi ce se vor situa, în medie, la valorile maxime, între 19 şi 21 de grade şi la cele minime, între 7 şi 9 grade.

Local vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, pe 20 aprilie, iar în celelalte zile, exceptând intervalul 27-29 aprilie când va ploua slab, probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă.

DOBROGEA

Intervalul 20 - 23 aprilie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 10 şi 13 grade, iar cea a minimelor de 2...4 grade. Între 24 şi 27 aprilie, procesul de încălzire va aduce la 19 grade media maximelor diurne şi respectiv la 9...10 grade pe cea a minimelor nocturne. Ulterior, şi în această regiune valorile termice medii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa între 17 şi 19 grade şi minime în jur de 10 grade.

Probabilitatea pentru apariţia ploilor slabe va fi mai ridicată în intervalele 20-23 aprilie şi 26 – 30 aprilie.

MUNTENIA

Vremea uşor mai rece decât în mod obişnuit din prima jumătate a acestei săptămâni se va caracteriza prin medii regionale ale maximelor diurne de 12...15 grade şi nopţi, în medie, cu minime termice de 1...3 grade şi posibil, brumă. În intervalul 24 - 27 aprilie regimul termic va reveni la normal, media temperaturilor maxime atingând 22 de grade, iar cea a minimelor va urca la 7...8 grade. În timpul celei de-a doua săptămâni vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor medii diurne şi nocturne în jurul acestor valori, ceea ce semnifică un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalele 20-22 aprilie şi 26 – 30 aprilie, dar izolat va mai ploua şi în alte zile din cursul ambelor săptămâni.

OLTENIA

Vremea uşor mai rece decât în mod obişnuit din prima jumătate a acestei săptămâni, se va caracteriza prin medii regionale ale maximelor diurne de 13..15 grade şi nopţi, în medie, cu minime termice de 1...3 grade şi posibil, brumă. În intervalul 24 - 27 aprilie regimul termic va reveni la normal, media temperaturilor maxime atingând 21 de grade, iar cea a minimelor va urca la 8...9 grade. În timpul celei de-a doua săptămâni vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor diurne şi nocturne în jurul acestor valori medii, iar regimul termic se va menţine normal.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalul 26 – 30 aprilie, dar pe arii restrânse va mai ploua şi în alte zile din cursul ambelor săptămâni.

LA MUNTE

În primele 3-4 zile, temperatura aerului va caracteriza o vreme rece, cu 1 la 5 grade, în medie, la valorile diurne şi de la -6 la -4 grade, la mediile nocturne. După data de 23 aprilie regimul termic se va normaliza treptat astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor atinge medii de 10..12 grade, ziua şi 1..3 grade, noaptea.

În intervalul 20 -22 aprilie vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales lapoviţă şi ninsoare, iar între 24 aprilie şi 3 mai vor predomina ploile, posibil zilnic, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 26, 27 şi 30 aprilie, când izolat pot fi mai importante cantitativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri