METEO. Vreme plăcută cu maxime de 19 grade în următoarele patru zile

Data publicării:
Bruma toamna primul inghet frunza maro - Guliver GettyImages

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Astăzi, în regiunile vestice vremea va fi deosebit de caldă. La amiază, mercurul din termometre va indica până în jurul valorii de 24 de grade, adică cu 10 grade mai mult decât în mod obişnuit la această dată.

Destul de frumos şi cald va fi şi în Transilvania. Ceaţă din depresiuni s-a disipat, iar maximele vor depăşi izolat 20 de grade Celsius.

Soarele îşi face loc şi în Oltenia, dar prin sudul regiunii ceaţa poate persista. Prin urmare, în Lunca Dunării temperaturile nu depăşesc 10...11 grade.

În Muntenia, maximele vor fi la deal, 22 de grade. Plăcut se anunţă şi la câmpie, dar aici, la începutul zilei, este ceaţă.

Câţiva nori inofensivi vor acoperi soarele în Dobrogea, iar vântul va fi mai alert pe litoral şi în Deltă.

În Moldova vizibilitatea va fi scăzută şi în orele următoare în Lunca Siretului, dar maximele ating în sud 19 grade.

În Capitală, soarele va fi generos şi în orele următoare, iar vântul va adia uşor. În consecinţă ne aşteptăm la cea mai caldă zi din această săptămână, astfel că temperatura aerului va putea depăşi chiar 16 grade. Presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere.

În zilele următoare vremea rămâne plăcută.

Şi asta chiar dacă temperaturile mai pierd câteva grade. La începutul săptămânii viitoare maximele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în interiorul arcului carpatic. Ploile ajung şi pe meleagurile noastre, dar vor fi puţine şi slabe, la început în vest, apoi şi în sud şi în est. Nu scăpăm încă de ceaţă, care apare cu precădere noaptea şi în orele dimineţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri