Mihai Răzvan Ungureanu, învestit şef al SIE. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonie

Data publicării:
iohannis investitura mru mihai razvan ungureanu sie presidency 08-07-2015

Foto: Presidency

Administraţia Prezidenţială a transmis, miercuri după-amiază, că Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, iar la ceremonia care a avut loc la sediul SIE a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Domnul președinte Klaus Iohannis a subliniat poziţia importantă a Serviciului de Informaţii Externe în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Ţării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune. Preşedintele României a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informaţii Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenţionale din afara graniţelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informaţie reală, exactă şi la timp”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției.

Şeful statului a mai susţinut că rolul SIE este important şi „din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficienţa în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale”.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că Serviciul de Informaţii Externe îşi va consolida atât performanţele în planul activităţii specifice, cât şi rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securităţii naţionale”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe în 24 iunie, iar o săptămână mai târziu plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe Ungureanu la conducerea SIE.

Citiți și: Mihai Răzvan Ungureanu, din nou șef la SIE. A depus jurământul în Parlament


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri