Mii de buzoieni, captivi de două zile în case din cauza vremii

Data publicării:
boldu buzau 30.12

Dumitru Găleată are 86 de ani şi locuieşte singur, în satul Boldu, din judeţul Buzău. "De alaltăieri nu am ieşit din casă. Mă dărâma. Era vânt puternic, mare, a fost de aproape 100 de kilometri pe oră" ne mărturiseşte. 

Bătrânul are totuşi puterea să zâmbească, mai ales că nu e prima dată când rămâne prizonier între troiene : "Acum un an sau doi am ieşit pe geam, că era aici... Am strigat şi a venit lumea să mă scoată de acolo."

Experienţele dramatice i-au călit pe buzoinii din zonele expuse viscolelor şi ninsorilor. La fiecare ninsoare se pregătesc pentru ce e mai rău. Îşi fac provizii de lemne, apă şi mâncare.

"Frigiderul e arhiplin. Am luat carne de viţel. Aici am mâncare, ciorbă. M-am pregătit pentru două săptămâni, ce am eu, de unul singur. Păi eu sunt învâţat, dacă de mic copil aşa au fost iernile la mine, aici" încheie Dumitru Găleată. 

Şi cum un rău nu vine niciodată singur, din cauza viscolului şi a zăpezii, toate drumurile din Buzău au fost închise cât timp judeţul s-a aflat sub cod roşu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri