Mikola Bela, lider al Gărzii Maghiare din Ardeal, propus pentru expulzare

Data publicării:
garda maghiara mediafax-1

Autoritățile române au suspiciuni că Mikola Bela ar putea pune în pericol ordinea constituțională. El face parte dintr-un lot mai mare de cetățeni maghiari, lideri de partide extremiste maghiare pentru care Ministerul de Interne a anunțat încă de vineri că că a decis să solicite autorităților judiciare ca indezirabili pe teritoriul României.


Membri a patru mişcări extremiste maghiare au primit interdicţie de a intra în România. Pe lista Ministerului de Interne sunt - Partidul Jobbik, Noua Gardă, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate şi Oastea Haiducilor.

DIICOT a confirmat că anchetatorii au deschis un dosar penal pe numele mai multor cetăţeni maghiari, care ar fi făcut „declaraţii cu caracter revizionist şi separatist” pe teritoriul ţării noastre.

Cel care a cerut interzicerea intrării în ţară a membrilor partidelor maghiare extremiste a fost preşedintele Traian Băsescu. El i-a convovat joi la o şedinţă pe premierul Victor Ponta, miniştrii Internelor şi Afacerilor Externe şi reprezentanţii Serviciilor de Informaţii.

Liderul formaţiunii, Vona Gabor, nu consideră că există dovezi pentru a fi declarat persoană indezirabilă.

Scandalul s-a declanşat după mitingul de lunea trecută, de la Târgu Mureş, când membrii partidului Jobbik s-au îmbrâncit cu forţele de ordine şi au aruncat cu petarde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri