Militarii americani aduc rachete Patriot în România

Data actualizării: Data publicării:
sistem patriot

Exercițiile militare surpriză și viitoare desfășurări de trupe vor ajuta NATO să-și perfecționeze apărarea antiaeriană în timp ce își adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, transmite agenţia Reuters. Unul dintre exerciţiile surpriză va avea loc în România şi, pentru acesta, va fi deplasat un sistem de rachete Patriot din Germania.

ACTUALIZARE 19.15. Exercițiile militare se vor desfășura la Capul Midia, în perioada 5-10 noiembrie, se arată într-un comunicat al Armatei SUA. 

„Sunt încântat de faptul că unitatea noastră a fost aleasă pentru această misiune. Am primit șansa unică de a ne arăta viteza de reacție și, când vom ajunge în România, viteza de interoperabilitate”, a declarat lt. Nicholas Ontiveros, comandantul Delta Battery.

patriot usa

____________________________________________

Programul de aplicații militare se va desfășura la începutul lunii noiembrie. Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta ordin să transporte, pe calea ferată, un sistem de rachete antiaeriene Patriot, din Germania în România, pentru a participa la un exercițiu împreună cu alți circa o sută de militari români.

Astfel de aplicații consolidează capacitatea de reacție rapidă, a spus generalul Timothy McGuire. „Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menține pacea este să ne consolidăm apărarea și să fim pregătiți în orice moment”, a explicat acesta, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtășit de șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, și de comandanții a 38 de armate europene reuniți la Wiesbaden, în Germania.

În contextul amenințărilor venite dinspre Rusia, armata americană și aliații ei au început să lucreze urgent la îmbunătățirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziționate pe vremea Pactului de la Varșovia.

Un exercițiu de tragere asupra unor ținte aeriene, la care au participat trupe americane, germane și olandeze s-a desfășurat luna trecută în insula greacă Creta şi un alt exercițiu în Slovacia, la care au participat opt state, au dovedit capacitatea statelor membre NATO de a dezvolta a abordare comună a apărării antiaeriene, a mai declarat generalul Timothy McGuire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri