Militarii americani de la Cincu, relaxaţi cu arma în mână

Data publicării:
cincu

  

50 de soldați din Regimentul 2 Cavalerie s-au confruntat cu alte arme decât cu cele cu care au fost obișnuiți. După o scurtă ședință de pregătire, militarii americani au tras cot la cot cu lotul național de biatlon. Pentru mulți dintre ei a fost prima experiență de acest fel, dar profesionalismul și experiența dobândite în teatrele de operațiuni și-au spus cuvântul.

"Este diferit față de armele pe care le folosim noi. Trăgaciul este mult mai liber, mărimea este un pic diferită, dar a fost distractiv”, a mărturisit William Lakey, soldat în Regimentul 2 Cavalerie, US Army.

"Este ceva total diferit decât sunt obișnuit, e mai delicat, mai multă precizie”, a spus şi sergentul Andrew Dominguez, din Regimentul 2 Cavalerie, US Army.

"Arma de biatlon este o armă care trage la 50 de metri cu o viteză a cartușului de circa 330 de metri pe secundă. Pe când armele de luptă sunt arme puternice, care merg la 1.500 de metri", a explicat Gheorghe Gârniță, fost vicecampion mondial la biatlon.

Susţinători au fost mai mulţi tineri cercetaşi, care au putut să afle direct de la soldații americani o parte din experiențele de pe câmpul de luptă. Mai mult, viitorii cercetași au făcut cunoștință și cu modul în care trupele americane iau masa pe front, din punga "Meal Ready to Eat": "O deschizi și aici este mâncarea ta. Deci cum faci această mâncare rece, caldă? Aveți o traistă verde și aceasta este cuptorul vostru. Așa că vă luați mâncarea şi o puneți înăuntru, în "cuptor"”.

Am zis să încerc și eu acest meniu, pentru a mă pune în locul soldaților în situații dificile. Sigur ne-ar ajuta, deoarece nu ocupă mult spațiu, iar mâncarea se va face în scurt timp”, spune un cercetaş.

Militarii Regimentului 2 Cavalerie, care au participat în aceste zile la exercițiul NATO din poligonul de la Cincu, vor părăsi România în următoarele zile, cu destinația Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri