Militarii români apără Baza Aeriană Kandahar

Data publicării:
militari romani

România a aprobat deja şi continuarea misiunilor militarilor noştri în teatrul de război din Afganistan, după ce Statele Unite au decis să amâne retragerea totală din provinciile atacate din ce în ce mai virulent de insurgenţi.

Forţele aliate sunt acum în plină contraofensivă împotriva insurgenţilor şi a adepţilor ISIS. Misiunea soldaţilor români este să asigure securitatea aeroportului militar din Kandahar. Un loc în care aparatele de luptă aterizează şi decolează la doar câteva minute distanţă pentru a veni în sprijinul trupelor aflate la sol în sudul Afganistanului.

„Principala misiune pe care batalionul o are este cea de securizare a bazei aeriene Kandahar, instruirea și sprijinirea armatei afgane”,a precizat comandantul Batalionului 2 Călugăreni Lungu.

Tot militarii noştri sunt cei care securizează şi principalele căi de acces în bază. Fiecare vehicul care intră sau iese din aria militară este monitorizat. Nu de puţine ori baza din Kandahar a fost atacată de insurgenţi cu maşini capcană sau cu rachete lansate de la distanţă.

Soldaţii din Batalionul 2 Călugăreni şi-au luat astăzi rămas-bun de la familie. Ei vor pleca spre Afganistan cu un avion uriaş de tip C17 al Alianţei Nord Atlantice. Printre cei 420 de soldaţi sunt şi 17 femei.

„Principala mea atribuție acolo este de a acorda primul ajutor și sprijin populației afgane, în special femeilor”, a precizat un militar.

Trimiterea celor 420 de soldaţi români în Kandahar face parte din planul coaliţiei ISAF, care a decis să continue operaţiunile în Afganistan. România a aprobat în CSAT ca retragerea totală a militarilor din Afganistan să fie amânată, cel puţin în 2016.

„Sunt nu numai bine pregătiți, dar sunt și unii dintre cei mai buni militari din țara noastră”, a declarat ministrul Apărării Mihnea Motoc.

În total, anul acesta, ţara noastră va menţine în baza din Kandahar aproape 650 de soldaţi. 200 dintre ei se vor ocupa de instruirea armatei afgane, iar alţi 400 vor fi gata pentru executarea misiunilor directe de luptă sau patrulare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...