Ministerul Finanțelor, întâlnire cu reprezentanții TVR după excluderea României de la Eurovision. Răspunsul trimis EBU 

Data publicării:
TVR-1

 

În timpul întâlnirii, reprezentanții TVR au precizat că au plătit taxa de participare de anul acesta, dar nu au reușit să achite tranșele eșanolate ale datoriei către EBU. 

La finalul întâlnirii, reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au trimis o scrisoarea board-ului EBU în care precizează că:

„Deși Societatea Română de Televiziune este definită prin lege ca serviciu public autonom, independent editorial,  care îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, Ministerul Finanțelor Publice a  organizat o serie de runde de întâlniri cu SRTV  la sediul propriu și a participat discuții în cadrul  comisiilor  de cultură ale Parlamentului României, pentru analizarea situației și identificarea unor variante posibile de soluționare. Pentru deblocarea situaţiei financiare actuale, autorităţile analizează mai multe variante de reorganizare a SRTv, astfel încât aceasta să poată fi sprijinită de stat în condiţiile respectării legislaţiei în materie de ajutor de stat.”

România a fost exclusă de la Eurovision, după ce termenul-limită dat Televiziunii Române să plătească o tranșă de 10 milioane de franci elvețieni către European Broadcasting Union a expirat ieri. 

Datoriile televiziunii se ridică la 16,5 milioane de euro, potrivit fostului director interimar al TVR. Site-ul Eurovision.tv vorbește despre 16 milioane de franci elvețieni.

Inițial, termenul-limită pentru plata tranșei de 10 milioane de franci era 20 aprilie. A fost prelungit însă cu o zi, până pe 21 aprilie, dar suma nu a fost plătită.

Este vorba de datorii acumulate din 2008, a spus Irina Radu, fost președinte interimar al TVR. Un comunicat al European Broadcasting Union vorbește însă de datorii care datează din ianuarie 2007.

Pe de altă parte, a spus aceasta, România și-a plătit taxa de participare la concursul Eurovision de anul acesta, a mai spus Irina Radu.

România își pierde, de asemenea, dreptul de a transmite competiții sportive care erau contractate, inclusiv Campionatul European de Fotbal din 2016 și Jocurile Olimpice de la Rio.

Citiți și: 
Reacția Guvernului după excluderea României de la Eurovision: Încercarea de considera Guvernul actual responsabil de situația TVR este nepotrivită și nefondată
Competițiile afectate de excluderea TVR din EBU în luna mai


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri