Ministrul Apărării a cerut ca drumul spre casa militarului rănit în Afganistan să fie asfaltat

Data publicării:
dusa5289570-Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Ministrul a cerut ca drumul care duce la casa militarului să fie asfaltat şi să i se construiască acestuia o locuinţă nouă cu rampă specială.

A fost agitaţie mare încă de la primele ore ale dimineţii în Gura Caliţei, localitatea natală a militarului român rănit în Afganistan. Vizita ministrului Apărării i-a pus pe localnici pe jar. Poliţistul şi-a spălat maşina. La primărie, s-au sters geamurile şi s-a măturat curtea. Totul pentru venirea lui Mircea Duşa.

La ora 8, un elicopter al Armatei îl aducea pe mult aşteptatul invitat. Zeci de oameni îl aşteptau deja pe ministru pe stadionul din localitate.

Ministrul şi reprezentanţii Armatei Române n-au schimbat, însă, prea multe politeţuri cu autorităţile locale. Au mers ţintă la casa soldatului, ca să vadă ce modificări ar urma să fie făcute locuinţei militarului ţintuit acum într-un scaun cu rotile.

Vor trebui create condiții mai speciale, având în vedere problemele de sănătate pe care le are. Vom demola una dintre clădiri, vom construi o altă clădire, cu un dormitor, o baie amenajată corespunzator și cu cele necesare ca Florinel să se simtă bine acasă”, a declarat ministrul Apărării.

Acum rudele militarului îl aşteaptă acasă. „Ce a fost rău a trecut, acum e spre bine. Mi-a spus să fiu tare în continuare”, afirmă Eduard Laurentiu Enache, fiul militarului.

Florinel Enache a plecat în Afganistan în urmă cu doi ani. Pe 4 mai 2012 în timp ce se afla într-o patrulă de rutină în provicia Zabul a călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat.

Deflagraţia a fost atât de putenică încât ambele picioare şi mâna stângă i-au fost amputate. A stat aproape un an internat în spitalele din Statele Unite, timp în care a fost vizitat de Barack Obama şi de prima Doamna a Americii. Abia ieri, militarul a revenit în ţară.

Acum, soldatul se află într-o rezervă special amenajată la Spitalul Militar din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri