Ministrul apărării l-a vizitat în Germania pe soldatul român rănit în Afganistan: „Este extrem de bine tratat și îngrijit” 

Data publicării:
soldat roman germania motoc

FOTO: Facebook Mihnea Motoc

Vizita ministrului nu a fost anunțată presei, care a aflat despre aceasta dintr-o postare pe Facebook, în care Mihnea Motoc publică și o fotografie cu soldatul-erou. Ministrul mărturisește că a trăit „unul dintre cele mai însuflețitoare momente din viață” și spune că militarul român se simte bine, se recuperează repede și este „extrem de bine tratat și îngrijit” în spitalul militar din Germania. 

Mihnea Motoc i-a înmânat decorația conferință de președintele Klaus Iohannis și o scrisoare personală și un stilou din partea premierului Dacian Cioloș. 

„Am trăit în această dimineață, la Centrul Medical Regional Landstuhl, unul din cele mai însuflețitoare momente din viață. L-am văzut și am avut o discuție chiar foarte alertă cu proaspătul sergent major Bogdan Dragomir, bravul nostru militar care a supraviețuit din schimbul de focuri de sâmbăta trecută de la Kandahar. L-am găsit foarte bine, recuperează repede și este extrem de bine tratat și îngrijit. Am fost onorat să îi înmânez Medalia atestând Ordinul ce i-a fost conferit de Președintele României Klaus Iohannis, o scrisoare personală și un stilou din partea Primului Ministru Dacian Ciolos, precum și să transmit urările de bine pe care domniile lor m-au însărcinat să le comunic.

Mulțumesc în mod deosebit comandantului Spitalului, James Laterza și domnului Jeffrey Frazier, pentru atenta și sensibila îndrumare a îngrijirilor acordate militarului nostru și apreciez profesionalismul și atenția manifestată de întreg personalul de la Landstuhl.

Bogdan Dragomir e acolo în condiții cât se poate de apropiate de casă. Îl așteptăm însă cât mai grabnic acasă cu adevărat și gata de acțiune”, scrie Mihnea Motoc pe Facebook.

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat vineri, la invitaţia omologului său polonez, Antoni Macierewicz, la ceremonia de începere a lucrărilor la Facilitatea antirachetă din Redzikowo, din Polonia. Baza de la Redzikowo va fi parte componentă a sistemului american de apărare antirachetă dezvoltat în Europa şi a arhitecturii antirachetă din care face parte și Deveselu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri