Ministrul Apărării: Primim veşti bune despre militarii răniţi

Data publicării:
militari romani afganistan fb

Mihnea Motoc spune că a primit, în cursul zilei, veşti bune despre starea celor patru militari români răniţi duminică dimineaţă în Afganistan. „Sunt pe mâini bune acolo, în spitalul din Baza Kandahar”, scrie ministrul Apărării într-un mesaj pe Facebook.

militari romani afganistan fb

Plecând de la numeroasele mesaje primite de azi dimineață, vă mărturisesc că respir mai ușurat pe măsură ce primim vești din ce în ce mai bune despre starea celor patru militari ai noștri răniți în dimineața aceasta într-un nou act laș, murdar. Sunt pe mâini bune acolo, în spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiază de atenția și îngrijirea unei echipe medicale competente. Ținem legătura în permanență cu familiile lor iar pe dumneavoastră vom continua să vă informăm de fiecare dată când vom avea informații noi. Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare și îmbărbătare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar și cu siguranță au fost apreciate”, scrie Ministrul Apărării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Sunt multe lucruri de spus, eu țin însă să reafirm două lucruri despre prezența noastră cu militari în Afganistan, unde misiunea este de a ajuta la creșterea capacității Forțelor Naționale Afgane.

În primul rând, ce fac ai noștri acolo nu e numai să susțină stabilizarea țării și a regiunii din care face parte, ci și să contribuie de o manieră esențială la îndiguirea și contracararea amenințării teroriste, apărându-ne de fapt (și) pe noi.

În al doilea rând - și o spun ca unul care a discutat mult cu oamenii noștri înainte de plecarea în teatrul de operații și după repatriere (pentru mulți, înainte de noi alte tururi în Afganistan) -, sunt nemeritate și nedrepte aprecierile că se merge acolo îndeosebi pentru bani. Astfel de păreri prezumă că din motivația militarului care pleacă în misiuni de risc, în Afganistan ori în alte teatre, nu ar mai face parte nici onoarea, nici vocația ultimă de a apăra țara și oamenii săi.

Pentru mine, militarii din teatrele de operații unde suntem angajați sunt toți niște bravi, iar unii ajung eroi”, afirmă Mihnea Motoc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...