Ministrul Culturii a cerut oprirea lucrărilor la Casa Nanu Muscel, monument istoric

Data publicării:
monument

Ministrul a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook şi enumeră, ca intervenţii fără aviz, demontarea planşeelor de lemn şi refacerea acestora din beton armat cu cămăşuiri la interior; realizarea de spaleţi centrali; intervenţii pe finisaje interioare, demontarea decoraţiilor originale fără menţiunea procedurii şi metodologiei de intervenţie; dispariţia unor elemente originale - rame de uşi, tâmplării, scările de marmură de la intrare şi marchiza.

În această dimineață, am cerut Direcției de Cultură București oprirea lucrărilor de la Casa Nanu Muscel din Piața Romană...

Posted by Vlad Alexandrescu on 31 Martie 2016

"În urma inspecţiei Direcţiei de Cultură Bucureşti s-a constatat că lucrările executate nu respectă prevederile avizului. Lucrările efectuate în prezent maltratează monumentul istoric. Lipsa constructorilor avizaţi de Ministerul Culturii în domeniul restaurării monumentelor istorice se reflectă de asemenea în acest fapt", afirmă ministrul, care ataşează şi imagini ale modificărilor făcute.

Vlad Alexandrescu precizează că au fost înştiinţate organele competente de control, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Poliţia din cadrul DGPLC din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru oprirea şantierului şi realizarea unei noi expertize tehnice şi a unui proiect tehnic de restaurare pentru monumente istorice).

Imobilul este monument istoric, înscris în LMI cu codul B-II-m-B-21064.

Academia de Studii Economice a cumpărat clădirea în 2012, pentru suma de 3,8 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri