Ministrul de Interne, în control inopinat la Direcția de Permise

Data actualizării: Data publicării:
dragos tudorache

Ministrul de Interne a venit, luni dimineață, în control inopinat la Direcția de Permise și Înmatriculări din Pipera pentru a vedea dacă măsurile pe care le-a dispus vineri sunt respectate. Dragoș Tudorache a declarat că a văzut că totuși cozile la permise sunt mai mari decât se aștepta, dar că e un lucru bun că nu mai sunt cozi afară. De asemenea, ministrul a precizat că are de gând să vină în fiecare zi în control. 

„La etaj am văzut că mai sunt ceva cozi la permise mai mari decât mă așteptam. Voiam să văd însă dacă toate ghișeele sunt deschise și asta este deja un lucru foarte bun. Ceea ce e important și că programul va merge până la 21.00  în fiecare zi din săptămână și vom menține acest program și pe termen lung. Mă bucur că nu mai sunt cozi afară, deși am văzut că au mai venit oameni din timpul nopții, ceea ce eu speram să nu se mai întâmple. Sper că acum când vor vedea că lucrurile sunt altfel să nu mai simtă nevoia să se trezească de noapte și să vină la ghișee”, a spus ministrul. 

De asemenea, Dragoș Tudorache a declarat că softul de programări online nu funcționează mereu, deoarece a fost instalat abia în weekend și încă mai sunt lucruri de pus la punct. referitor la persoanele care și-au făcut programări online și nu au venit, ministrul a precizat că „e posibil ca foarte mulți să le fi făcut doar așa de dragul de a vedea dacă funcționează sau nu”.

Ministrul a adăugat cei 60 de funcționari care au fost aduși la Direcția de Permise au fost deja instruiți și vor asigura partea de ghișeu unde nu este nevoie de o specializare mai ridicată. 

O singură problemă a mai rămas: ghişeele de la înmatriculări se deschid la 07.00 dimineaţa, iar cele unde se plătesc taxele după o oră şi jumătate. Ministerul de Interne a promis că și această problemă va fi rezolvată.

Ministrul de interne, Dragoș Tudorache, a anunțat vineri că de luni la serviciul de permise și înmatriculări din Pipera se va lucra în două schimburi, de la 7:00 la 21:00, iar pentru aceasta va detașa 60 de funcționari din aparatul central al Ministerului de Interne.

În plus, oamenii își pot face de-acum și programare online în București și Ilfov. Acest sistem este deja implementat în unele județe, între care Suceava. Ca urmare, în acest weekend a fost adus softul de la Suceava și a fost instalat și la București.

Cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită.

De asemenea, ministrul a avertizat că începând de luni va trece inopinat pe la centrul din Pipera pentru a vedea dacă sunt implementate măsurile convenite și dacă mai sunt cozi. D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri