Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu: Bulgarii cereau bani pentru a scoate cu o platformă mașinile din Albena

Data publicării:
jianu prin telefon

Dacă turiștii români voiau să iasă din Albena cu mașina, trebuie să fie transportați cu niște platforme și li se cerea bani pentru acest lucru, ceea ce nu am găsit în niciun fel normal și am discutat cu autoritățile de aici și o să fie transportul gratuit al mașinilor în afara localității”, a spus Florin Jianu, contactat telefonic de Digi24.

O altă problemă de care s-au plâns turiștii români din stațiunile bulgărești afectate de intemperii este că nu au mai primit o masă caldă, iar ministrul a dat asigurări că începând din această seară în fiecare hotel o să fie mâncare caldă.

Cred că important e faptul că noi aici, ca și echipă, am venit aici și am dat un mesaj foarte puternic de susținere a turiștilor noștri și a cetățenilor români”, a mai spus ministrul, menționând că oamenii au reclamat în general reacția prea lentă sau prea slabă a autorităților locale.

Unii turiști români s-au plâns că au fost discriminați și că li s-a acordat cu prioritate sprijin turiștilor ruși, germani, bulgari, dar Florin Jianu a spus că nu are informații ca să comenteze acest aspect. „Eu sunt aici ca să ne asigurăm că românii sunt toți bine și că primesc servicii cum trebuie”, a adăugat ministrul delegat pentru Turism.

Florin Jianu a precizat că numai un hotel din Albena a fost evacuat cu totul, iar alte cinci au fost evacuate doar parțial. În total, în zona Albena-Nisipurile de Aur-nordul litoralului bulgăresc sunt 1.000 de turiști români, iar în cele șase hoteluri afectate de inundații se aflau circa 200 de turiști români și nu toți au fost evacuați. Cei care au fost relocați nu au avut de plătit costuri suplimentare, susține Florin Jianu.

Singura problemă pe care o depistez eu aici este traversarea și intrarea cu mașina la cele șase hoteluri de pe plajă. Albena nu înseamnă numai cele șase hoteluri”, a spus ministrul, întrebat ce să facă românii care în zilele următoare au bilete în stațiunile afectate. Florin Jianu a arătat că și în cazul accesului impracticabil cu o mașină normală, transportul se face cu o platformă și este gratuit. Ministrul a mai spus că electricitatea la unul sau două hoteluri care s-au confruntat cu pene de curent va fi restabilită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri