Ministrul Energiei își critică biroul de presă pentru difuzarea unui document cu care este, însă, de acord

Data publicării:
oameni dosare

„Vreau să știți că am transmis un ultim avertisment biroului de presă al Departamentului pentru Energie. Aseară, biroul de presă al Departamentului pentru Energie a distribuit în spațiul public un document care reprezintă poziția mea și a departamentului în problema redevențelor și fiscalității la petrol și gaz”, a spus Răzvan Nicolescu.

El nu a negat autenticitatea sau conținutul documentului.

„Conținutul documentului îmi e absolut cunoscut, sunt absolut de acord și îmi asum personal tot ce e scris acolo. Dar nu sunt de acord ca, fără să îmi dau aprobarea, documente care sunt destinate pentru a circula în spațiul instituțional să ajungă în spațiul public, fiind difuzate de biroul de presă al Departamentului pentru Energie. Îmi asum tot ce e scris acolo”, a spus ministrul delegat.

„Nu am ce să mai comentez pe acest subiect pentru că nu e responsabilitatea mea și am transmis azi acest avertisment biroului de presă”, a mai spus el.

Taxele plătite de companiile petroliere pentru resursele naturale rămân la fel şi anul viitor. Astfel, statul ratează, practic, şansa de a creşte veniturile la buget.

România aplică printre cele mai mici taxe din lume la acest capitol - între 3,5 şi 13,5% din valoarea producţiei, în vreme ce în Franţa şi Ungaria nivelul lor ajunge şi la 30%.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri