Ministrul Finanțelor: „Plata impozitelor către stat este o chestiune care trebuie să facă parte din noi”

Data publicării:
Teodorovici DIG24 crop

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus la Digi24 că va fi interesantă analiza pe luna mai, când a fost aplicată măsura impozitării bacșișului, precizând că sumele încasate de stat ar putea fi folosite pentru investiții în școli sau spitale. Acesta a menționat că deși în străinătate măsura se aplică „într-o formulă mai dură” este posibil ca România să nu fie încă pregătită pentru acest lucru. Pe de altă parte, Eugen Teodorovici, crede că românii trebuie să se obișnuiască să plătească taxe și impozite către stat. 

Eugen Teodorovici a mai spus că au existat două opțiuni, fie impozitarea bacșișului de la caz la caz, fie renunțarea totală. S-a decis, în urma discuțiilor, scoaterea acestei prevederi, deși este și „legală” și corectă, a precizat ministrul Finanțelor la Digi24. 

De asemenea, Eugen Teodorovici a explicat de ce nu a fost aleasă varianta ca impozitul pe bacșiș să fie menționată direct pe bonul fiscal, precizând că astfel ar fi impus în mod obligatoriu clientului să lase bacșiș. „Afară se aplică, dar într-o formulă mult mai dură. Poate nu suntem pregătiți”, a spus Eugen Teodorovici la Digi24. Cât despre registrul banilor, ministrul a spus că și acesta va dispărea. 

„Trebuie să vedem cum arată după o lună de aplicare pentru că este interesant de făcut o analiză de către stat, de către piață, de către cetățeni. Care sunt sumele pe care statul în decursul unei singure luni le-a încasat. Și nu este vorba de cât a încasat statul, ci de o discuție care ar trebui purtată la rece. Trebuie să înțelegem că plata impozitelor către stat este o chestiune care trebuie să facă parte din noi pentru că altfel statul nu are cum să investească în ceea ce are nevoie. Nu vreau să încep acum cu școli, drumuri pentru că pare poate demagogic. Dacă la sănătate sunt două milioane de persoane care nu plătesc acele asigurări, atunci cum să avem un astfel de fond în care să avem acele spitale de care ne dorim”, a spus ministrul Eugen Teodorovici la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri