Ministrul Justiției va propune reînvestirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA

Data publicării:
laura codruta kovesi

Raluca Prună a subliniat că, potrivit legii, poate propune reînvestirea actului procuror șef al DNA. Ministrul Justiției a declarat că va aștepta bilanțul DNA pentru a face propunerea.

Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai și aici aș dori să repet ceea ce prevede legea. Deci, legea prevede și posibilitatea reînvestirii persoanei și dacă legea permite acest lucru eu mă gândesc că este absolut logic să deducem că cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanțul instituției care se face anual, deci, în aceste situații trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Eu nu am să fac asta și aștept bilanțul DNA, dar toate datele de până acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut este un lucru simplu: să aplic legea și să reînvestesc la DNA pe procurorul șef", a declarat la un post de televiziune ministrul Justiției.

Ministrul a precizat că meritele DNA sub conducerea procurorului șef Laura Codruța Kovesi sunt reținute nu numai la nivelul intern al societății din România ci și în rapoartele care notează „progresele remarcabile'' ale instituției sub mandatul acesteia.

Laura Codruța Kovesi este procurorul șef al DNA din 2013. Înainte de a fi numită în această funcție, Laura Codruța Kovesi a deținut din septembrie 2006 funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri