Ministrul Marius Bostan: Poliţia gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus în mod cinstit

Data publicării:
marius bostan facebook-1

 Foto: Agerpres

Marius Bostan a declarat că nu a spus că părinții ar trebui să plătească pentru educația copiilor.

„Poliţia gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus eu în mod onest şi cinstit. Am spus că, dacă s-ar face o legătură, nu am spus să plătească părinţii, am dat un exemplu absolutamente didactic, am dat un exemplu de gândire. În acest moment, pentru fiecare copil se plăteşte o sumă, bugetul de stat plăteşte o sumă. Să presupunem că această sumă ar fi cunoscută şi am spus de un voucher - fiecare părinte ar fi mult mai preocupat de cum se desfăşoară procesul de educaţie. Am spus un mare dacă", a declarat Marius Bostan, la Palatul Parlamentului. 

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor susţine că, de fapt, declaraţia a fost scoasă din context. 

„Având în vedere acest atac al lui Victor Ponta.. În realitate el a început atacul pe net, un om pe care îl ştiţi mai bine decât mine, cu lucrările lui ştiinţifice şi rezultatele obţinute pe parcursul guvernării, numai în 2012 a schimbat 4 miniştri ai Educaţiei. Sunt oameni mici şi cu idei mărunte, idei care vin dintr-o gândire de la iluştrii înaintaşi Gheorghe Gheorghiu Dej, Ion Iliescu şi alţi iluştri corifei ai gândirii centraliste", a adăugat Bostan.

Referitor la Comisia de învăţământ din Senat care îi transmisese printr-o scrisoare că îi cere demisia, Marius Bostan a spus că aşteaptă scrisoare oficială din partea comisiei parlamentare şi că a avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, dar acesta nu i-a cerut demisia.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, joi, că va discuta cu ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, despre afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu sistemul de educaţie din România şi cu salariile profesorilor, premierul precizând că ele nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului

Întrebat dacă intenţionează să-l remanieze pe ministrul Bostan, Cioloş a invocat faptul că acesta şi-a cerut deja scuze pentru afirmaţiile sale anterioare.

Ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, a afirmat, marţi, la un eveniment, că unii profesori îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici.

„Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că "am salariu mic" e o imbecilitate (...) Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri