Ministrul Transporturilor a făcut turul şantierelor din Bucureşti

Data publicării:
sorin buse min transp - catalin homor cnadnr crop

Comunicatul Ministerului Transporturilor are numai veşti bune, după prima vizită de lucru a noului ministru. Conform sursei citate, pe Magistrala 5 a metroului, lucrările la staţia Eroilor 2 sunt finalizate în proporţie de 85%. Iar la favorit au ajuns la 97%. Totuşi, nu este precizat niciun termen de finalizare.

Pentru Magistrala 4, unde este în lucru de trei ani o extindere cu două staţii (Laminorului şi Străuleşti), lucrările vor fi gata la sfârşitul acestui an iar darea în folosinţă ar urma să fie făcută în primul trimestru din 2017.

Un alt şantier pe care s-a oprit Sorin Buşe este cel al Centurii Municipiului Bucureşti, tronsonul Militari – Chitila. Acolo, stadiul lucrărilor ar fi de peste 50% iar termenul de finalizare pare unul foarte optimist: 31 decembrie 2016.

Ministrul s-a interesat şi de cei 3 kilometri de şosea care trebuie să facă legătura dintre oraş şi Autostrada Bucureşti – Ploieşti. „Proiectul tehnic a fost definitivat, iar în acest moment se depun eforturi pentru obținerea tuturor avizelor necesare pentru emiterea autorizației de construire”, scrie în comunicatul Ministerului Transporturilor.

„Orice întârziere ori problemă care apare vreau să-mi fie raportată, pentru a găsi o soluție împreună, în mod realist și transparent. Vă acord tot sprijinul, sunt disponibil 24 de ore din 24, însă am nevoie de seriozitate. În România este mult de lucru, dar pe viitor ne alegem partenerii care sunt profesioniști, care respectă termenele încadrându-se în costurile angajate.

În mandatul meu, profitați de faptul că sunt inginer cu experiență managerială și înțeleg problemele care pot apărea în derularea unui proiect. Profitați de acest parteneriat. Fiecare proiect este important, iar lucrurile bune trebuie să continue. E nevoie de un mare efort pentru ca proiectele începute să fie finalizate cu succes”, le-a spus ministrul Sorin Bușe celor cu care s-a întâlnit.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri